ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο EMA συγκαλεί ομάδα ειδικών για να μελετήσει τα περιστατικά θρομβώσεων


O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πως η επιτροπή ασφαλείας του θα συγκαλέσει μια σύσκεψη ειδικών στις 29 Μαρτίου, προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τα.. περιστατικά δημιουργίας θρόμβων, σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Πιο συγκεκριμένα, ειδικοί εκτός του οργανισμού ιδίως στην αιματολογία, την καρδιαγγειακή ιατρική και τη νευρολoγία αναμένεται να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τους λόγους δημιουργίας των θρόμβων, το πώς αναπτύσσονται και άλλους πιθανούς κινδύνους.
Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης- Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC), που εξετάζει την ασφάλεια των ανθρώπινων φαρμάκων έχει ξεκινήσει μια συνεχόμενη, ταχεία έρευνα για την αξιολόγηση των θρόμβων. Μια επικαιροποιημένη σύσταση από την PRAC αναμένεται το διάστημα μεταξύ 6ης και 9ης Απριλίου, όταν η επιτροπή θα συνεδριάσει.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο ο EMA όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξαν την ασφάλεια του εμβολίου την περασμένη εβδομάδα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ