ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μεγαλειώδεις εορτασμοί σε μια Αθήνα «φάντασμα»


Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι κυβερνητικές φιέστες για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, την ώρα που πληθαίνουν οι εκκλήσεις των εργαζομένων του ΕΣΥ για.. περαιτέρω βοήθεια έστω και την ύστατη ώρα, καθώς ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της χώρας, κυρίως της Αττικής, όπου δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τρομακτικά φαινόμενα διαλογής ασθενών.
Με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, άνοιξε και επίσημα στις οκτώ το πρωί, το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος
Σε αυτό το πλαίσιο, στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, όπου παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έψαλε τον εθνικό ύμνο η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Δύο ώρες νωρίτερα, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των σημερινών εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών. Tο πρωί, έγιναν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στην ημέρα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί .
Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της, υπόσχεται μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους τηλεθεατές.