ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ειρωνική επιστολή φαρμακοποιών στον Κικίλια: Καλή επιτυχία με τα τεστ


Με εξαιρετικά δηκτικό ύφος σχολίασαν οι φαρμακοποιοί την απόφαση της κυβέρνησης για τη χορήγηση δωρεάν τεστ για κορονοϊό στους πολίτες. Σε επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία.. Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι φαρμακοποιοί σημειώνουν αρχικά ότι «θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τον αιφνιδιασμό και την έκπληξή μας, όταν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει η διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία».
Παράλληλα, τονίζουν ότι «δεδομένου όμως ότι καμία στιγμή δεν ενημερωθήκαμε για την πανελλαδική διάθεση των ανωτέρω και δεν κληθήκαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας, αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε ήδη από εναλλακτικές πηγές βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

Κλείνουν, δε, λέγοντας ότι «επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της προσπάθειας αυτής για τον έλεγχο της πανδημίας και τη δημόσια υγεία, ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία», με την υποσημείωση: «Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε αξεπέραστα εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου διανομής των rapid test δηλώνουμε εξ αρχής την πρόθεση μας να απαντήσουμε θετικά σε τυχόν κλήση του Υπουργείου σας προκειμένου να καταθέσουμε την εμπειρία μας, τη γνώση μας και τις προτάσεις μας και να συμβάλλουμε στην επίλυση τους κατ’ αναλογία της προσπάθειας που θα καταβάλετε εσείς για την επίλυση των θεσμικών μας προβλημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, επισήμανε για το ζήτημα των δωρεάν self-tests ότι «θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Κράτους με τις φαρμακαποθήκες για να υπάρξει αυτό το κανάλι διανομής των δωρεάν τεστ στα φαρμακεία. Ακόμη, λένε να γίνονται δωρεάν όλες οι διαδικασίες από το φαρμακείο, ενώ ήδη εμείς παρέχουμε προσωπικό και χώρο και έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις στο όνομα του κορωνοϊού».

- από topontiki