ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Yπάρχουν εκδότες-μαϊμού;


Δεν πέρασε απαρατήρητο το σημείωμα του εκδότη του Πρώτου Θέματος Τάσου Καραμήτσου, στο επετειακό τεύχος για τα 16 χρόνια της εφημερίδας, όπου έκανε λόγο «εκδότες-μαϊμού». Σε άρθρο με.. τίτλο «Εσείς μας πάτε ακόμα πιο ψηλά», που υπογράφεται από τον εκδότη και μέτοχο της εταιρείας Τάσο Καραμήτσο, γίνεται λόγος για ενημερωτικά sites τα οποία, όπως υποστηρίζει, αρπάζουν τα ρεπορτάζ των άλλων media και μέσα σε χρόνο dt τα αντιγράφουν.
Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο οι “i-μαϊμούδες” και μάλιστα κάνουν κανονική καριέρα βασιζόμενες στην πνευματική ιδιοκτησία άλλων, ενώ ανταμείβονται αδρά αρπάζοντας ουσιαστικά διαφημιστικούς πόρους που δεν αντιστοιχούν στην δική τους δουλειά και επένδυση. Εκεί μέσα σε αυτά τα sites οι αξιόπιστες – πλην κλεμμένες – ειδήσεις (ακόμα και άρθρα και συνεντεύξεις πολλές φορές) αναμειγνύονται με ψεύτικα νέα από μη έγκυρες πήγες , με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να λαμβάνουν τελικώς μια παραπλανητική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους».

Κάποιοι έκαναν λόγο για πόλεμο εκδοτών για την διαφημιστική πίτα στο διαδίκτυο ενώ όπως γράφει το mononews μέσα από το άρθρο γίνεται ευθεία επίθεση σε συγκεκριμένο media αναφέροντας πως ο εκδότης του «κάνει το i-κουνέλι» και δεν απαντά.