ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η γύρη των λουλουδιών αυξάνει τα κρούσματα του κορονοϊού


Η ανθοφορία και η γύρη συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Μιλώντας στο OPEN, o.. καθηγητής γενετικής επεσήμανε ότι πριν από δυο ημέρες δημοσιεύθηκε μελέτη η οποία διεξήχθη σε 35 χώρες ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.
Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι η αύξηση της συγκέντρωσης γύρης έχει άμεση σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, παρατηρήθηκε ότι όταν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση γύρης παρουσιάζεται και αύξηση των κρουσμάτων και επεσήμανε ότι αυτή την εποχή εκτός από τις αλλεργίες η γύρη συμβάλλει και στην αύξηση της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε και σε μια ακόμη μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βρετανικό στέλεχος του ιού έχει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα ενώ απαιτεί και μεγαλύτερο διάστημα ίασης κατά πέντε ημέρες.