ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ενοχλήθηκε ο Πορτοσάλτε...


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου του ΙΣΑ ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και αποδόμησε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί.. 4.000 προσλήψεων με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε να βγει από τα ρούχα του.
Ο Γιώργος Πατούλης επέμεινε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 συνταξιοδοτήθηκαν 480 γιατροί.
Επεσήμανε ακόμα ότι χρειάζονται να προσληφθούν τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτές ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί να ανοίγουν ΜΕΘ από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει.
Σε ερώτηση για την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Γιώργος Πατούλης απάντησε «το θέμα είναι τι προσέλαβε. Όχι γιατρούς».
Ο Άρης Πορτοσάλτε, ενοχλημένος ρώτησε τον Γιώργο Πατούλη εάν μιλάει ως συνδικαλιστής γιατί όπως υποστήριξε δεν θα έχουμε κάθε μέρα πανδημία και όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση με τον κορωνοϊό, αναρωτήθηκε εάν θα χρειάζονται οι γιατροί ή όπως χαρακτηριστικά είπε «θα έχουμε πλεόνασμα».
Ο συλλογισμός του Άρη Πορτοσάλτε απαντήθηκε από τον Γιώργο Πατούλη ο οποίος του είπε ότι εάν θέλουμε να έχουμε ένα δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιες και οι δευτεροβάθμιες δομές υγείας.