ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Υπέρ Ελληνικού η Καθημερινή, κατά η ΕφΣυν


Στη σημερινή μας πρωινή περιήγηση στον Τύπο παρατηρούμε τη στάση των δύο εφημερίδων για την επένδυση στο Ελληνικό.
Η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Σημάδι ωρίμανσης» σημειώνει: «Η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό συνιστά μια ένδειξη ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος, που συγκλίνει επιτέλους στο αυτονόητο: ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας δεν έρχονται όταν στήνουμε οδοφράγματα –πραγματικά ή ιδεοληπτικά– στις επενδύσεις. Η περιπέτεια της μεγάλης επένδυσης, που εκκρεμεί για σχεδόν είκοσι χρόνια, πρέπει να λειτουργεί και ως μνημείο παθογενειών. Ως νεκροταφείο χαμένων ευκαιριών, που θα μας θυμίζει στο μέλλον τι πρέπει να αποφεύγουμε».
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» το θεωρεί σκάνδαλο στο κύριο άρθρο της: «Σήμερα αναμένεται να υπερψηφιστεί στη Βουλή ακόμη ένα νομοσχέδιο για το Ελληνικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του "εθνικού προμηθευτή", της Lamda Development. Η σύμβαση διανομής των ακινήτων του "μεγαλύτερου παραθαλάσσιου οικόπεδου της Ευρώπης", που προς το παρόν περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ για να μεταβιβαστούν στη συνέχεια στην εταιρεία του Σ. Λάτση, παρά τις οριακές βελτιώσεις που επέφερε η πίεση της αντιπολίτευσης, είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα του σκανδάλου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Διόλου τυχαία η κυβέρνηση έκανε σημαία της αυτή τη σκανδαλώδη "επένδυση", που αποδείχτηκε ωστόσο ότι δεν ήταν ο περίπατος που περιέγραφε προεκλογικά. Είναι το δέκατο νομοθέτημα της θητείας της με το οποίο επιχειρεί να εξυπηρετήσει τον "εθνικό επενδυτή" στην οικοπεδοποίηση και την προπώληση "φιλέτων" από τα 6.500 στρέμματα της έκτασης».