ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία - Εχουμε πολλούς θανάτους και διασωληνωμένους καθηγητές

Με τους επιστήμονες, οι οποίοι προτείνουν να μην ανοίξουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα στον Δεκέμβριο, συντάσσονται οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων και ζητούν η επαναλειτουργία τους να γίνει τον Ιανουάριο.
Οι καθηγητές - μέσω της Ομοσπονδίας τους - επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα παρατηρήθηκαν πολλοί θάνατοι εκπαιδευτικών ενώ αρκετοί είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Όπως υπογραμμίζει στο ethnos.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη, έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ μεγάλος αριθμός βρίσκεται σε νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση (διασωληνωμένοι).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. 

- από ρεπορτάζ της Νικολίτσας Τρίγκα στο ethnos.gr (oλόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)