ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αλλόκοτο τεράστιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Μήλου


Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε το τεράστιο και παράξενο ψάρι που βρήκαν δύο φίλοι στην παραλία Φυριπλάκα της Μήλου.
Ένας από τους αυτούς ανέβασε φωτογραφίες από το αλλόκοτο ψάρι που είχε πτερύγιο παρόμοιο με καρχαρία, ενώ η σιλουέτα του έμοιαζε με δελφινιού.
Τελικά επρόκειτο για.. φεγγαρόψαρο (επιστημονική ονομασία: Mola mola) που είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντά στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου. Θυμίζει κεφάλι ψαριού με ουρά και το σώμα του είναι επίπεδο κάθετα. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται.
Έχει μια ιδιαίτερα αποκρουστική όψη και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας. Συνήθως ζει σε μεγάλα βάθη και οι ψαράδες που το γνωρίζουν το θεωρούν κακό σημάδι όταν το πιάνουν στα δίχτυα τους. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και οστρακοειδή που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι δύο άντρες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Μήλου όπου έφτασαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι το παράξενο και σπάνιο ψάρι ήταν νεκρό. Σύμφωνα με Λιμενικές πηγές, το ψάρι είχε περίπου 2,5 μέτρα μήκος και 1μέτρο πλάτος.
Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες υγειονομικής ταφής του ψαριού από το Δήμο Μήλου.