ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Εισαγγελική πρόταση για αναστολή σε όλους πλην του Ρουπακιά!

Θ. Καμπαγιάννης: «Πρόταση - όνειδος»

Την αναστολή των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, πλην του Γ. Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, ενώ την ίδια ώρα, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνει λόγο για «πρόταση - όνειδος» από την εισαγγελέα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «λέει ψέματα για τον Γ. Λαγό».. ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και πως η ίδια χαρακτήρισε το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Ν. Μιχαλολιάκος, ως «χαμηλής ποινικής απαξίας».
«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Ν. Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το '79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ Λαγού», δήλωσε ο δικηγόρος στην υπόθεση του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Σαπουντζάκης.
Από την πλευρά του ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων Κώστας Παπαδάκης επεσήμανε ότι «τώρα που η δική τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν».
Η εισαγγελέας κατά την ανακοίνωση της πρότασής της δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πέρασαν 7 έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή».
Σύμφωνα με την κα. Οικονόμου, Ρουπακιάς και Λαγός δεν πρέπει να λάβουν αναστολή καθώς ο πρώτος έχει ποινή ισοβίων, ενώ ο δεύτερος δεν αιτήθηκε αναστολής.