ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Γιατί δεν ρωτάτε τον Μπαλτάκο, κύριε Κασιδιάρη;

Επί πεντέμισι χρόνια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έκανε ότι δεν υπάρχει η δίκη και επέμενε ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος της έχουν καταρρεύσει και τα στελέχη της έχουν ήδη απαλλαγεί. Και μόλις κατάλαβαν ότι έχουν καταδικαστεί και μάλιστα σε βαριές ποινές, οι πάλαι ποτέ αγέρωχοι ναζιστές εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο στο δικαστήριο επικαλούμενοι κάθε λογής επιχειρήματα ως… ελαφρυντικά.
Ηταν χτες η σειρά του Ηλία Κασιδιάρη να παρουσιαστεί, για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, στο δικαστήριο και να ζητήσει να διερευνηθεί το περιεχόμενο της κλήσης που φέρεται να έχει γίνει δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου επί Σαμαρά προς κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Ρουπακιά. Ο Κασιδιάρης, χωρίς να δώσει κάποια δική του εξήγηση, ζήτησε απλώς να κληθεί ο Δ. Βαρτζόπουλος, υπεύθυνος της Γραμματείας επί Σαμαρά, και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον ίδιο.
Βέβαια η φάση της διερεύνησης της υπόθεσης δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά προκαλεί εντύπωση η ένδεια των επιχειρημάτων των ήδη καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Ειδικά ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει κάνει χρήση του ίδιου επιχειρήματος με κάθε δυνατή μορφή. Από το γνωστό -και ασφαλώς σκηνοθετημένο- βίντεο Μπαλτάκου έως το αμφισβητούμενο ηχητικό με τον «Παναθηναϊκάκια», ο Κασιδιάρης επαναφέρει ως μόνιμο υπερασπιστικό όπλο την υποτιθέμενη σκευωρία εις βάρος του από την κυβέρνηση Σαμαρά.
- περισσότερα στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην ΕφΣυν ΕΔΩ