ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός» στο ΑΧΕΠΑ - Θετικοί δέκα εργαζόμενοι

Αγωνία για τους 23 Γάλλους του «Blue Star Delos»

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Οι υγειονομικοί εμφανίζονται.. ανήσυχοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δειγματοληψία μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές ώστε να υποβληθούν σε τεστ.
«Το πιθανότερο είναι τα θετικά κρούσματα να έχουν έρθει στο νοσοκομείο απ’ έξω και η διασπορά να μη σχετίζεται με το νοσοκομείο», εκτίμησε μιλώντας στο Thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος τόνισε ότι «ο ιός στη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί, αφού οι χώροι εργασίας είναι στενοί και μικροί και δεν είναι εφικτό οι εργαζόμενοι να τηρούν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους».
Την ίδια ώρα, έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας από εχθές το βράδυ για 23 Γάλλους μαθητές που επέστρεψαν στον Πειραιά από τη Σαντορίνη με το πλοίο «Blue Star Delos», καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε καθηγήτρια που τους συνόδευε.