ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Eλεύθερες οι απολύσεις με την ΕΣΗΕΑ να ξορκίζει πρωτοσέλιδα...

Ανακοίνωση της παράταξης «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»:
"Aπολύσεις χωρίς αποζημίωση προβλέπει, μεταξύ άλλων ο νέος πτωχευτικός κώδικας (άρθρο 109), που σε συνδυασμό με την καθιέρωση ελέγχου κατ οίκον , από τους εργοδότες στους εργαζόμενους που υποχρεώνονται σε τηλεργασία, νομιμοποιούν την εργοδοτική ασυδοσία.. Την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με άλλοθι την πανδημία και στο δημοσιογραφικό κλάδο, έθεσε στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ Δημήτρης Τσαλαπάτης, με το δίδυμο Καπάκου-Αντωνιάδου να επιδίδονται σε ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς και εκστρατεία λάσπης προφανώς για να μην συζητηθεί το θέμα.
Είχε προηγηθεί καταγγελία για… έργα και ημέρες της…αριστερής παρέας του ΕΔΟΕΑΠ και για το τελευταίο δώρο που έκανε με δύο εκατομμύρια ευρώ, στην παλιά ιδιοκτησία οικονομικής εφημερίδας, λίγο πριν οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση .Πρόκειται για χρέη στο Ταμείο, που περιλαμβάνουν και ασφάλιστρα των εργαζόμενων οι οποίοι επίσης αγωνιούν.
Είναι η χειρότερη περίοδος για τον κλάδο με τις εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ να επιτρέπουν σε εργοδότες, κομματικούς σχηματισμούς και ΜΜΕ με άρωμα πετρελαίου, διαπλοκής και άλλους χορηγούς, να αφήνουν απλήρωτους τους δημοσιογράφους και να οδηγούν τα Ταμεία του κλάδου στο κόκκινο.
Ο συμψηφισμός πρωτοσέλιδου της προηγούμενης Κυριακής με άλλα της απέναντι όχθης με την ανακοίνωση της σύμπραξης Σαμαρά –Σύριζα στην ΕΣΗΕΑ , με αφορμή τις καταδίκες για την Xρυσή Αυγής θυμίζει κάπως Εισαγγελέα της Έδρας.
Το σωματείο των δημοσιογράφων εμφανίζεται, κατά πλειοψηφία να αποφαίνεται απλώς ότι η πόλωση απειλεί την… δεοντολογία. Δηλαδή κάτι σαν τον καβγά για το πάπλωμα!..
Κάπως έτσι το έπαθε προχθές και φιλική εφημερίδα του Καπάκου, που στην έκδοση του Σαββατοκύριακου κατέληξε να αναρωτηθεί «Πόσα μέτρα και σταθμά έχει η ΕΣΗΕΑ;..»
Με τις απολύσεις, τους ανέργους και την ληστεία στα αποθεματικά των συνταξιούχων, θα ασχολείται τώρα η εργοδοτική σέχτα στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ;
18/10/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"