ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ακρίτα: Ζούμε την απόλυτη δυστοπία, με έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα


«Ζούμε την απόλυτη δυστοπία, με έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα» δήλωσε η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στην εισαγγελέα στην δίκη της Χ.Α. που προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τη φυλακή τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, στην σύλληψη και κράτηση επί.. 4 ημέρες στην ΓΑΔΑ του 14χρονου μαθητή και στην αυριανή δίκη για την άγρια δολοφονία του ΖΑΚ, κατηγορώντας την ΝΔ ότι «έχει βαφτίσει την αθλιότητα και την εξαθλίωση ‘κανονικότητα’». Υπογράμμισε πάντως, πως το πρωί της Τετάρτης στη συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο «θα γράψουμε ιστορία».
«Ξέρεις γιατί σκοτώθηκε ο Ζακ; Γιατί έτσι. Σκοτώθηκε γιατί μπορούν… γιατί έτσι μεγαλώνει ο οικογενειάρχης το παιδί του γιατί είναι μακεδονομάχος, αλλά με τους Τούρκους είναι κότα, είναι αυτό που στις ΗΠΑ λένε white trash (λευκό σκουπίδι)» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αυτοί που σκότωσαν κι ενώ αποδείχθηκε ότι ο Ζακ δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει, εξακολουθούν να τον ενοχοποιούν.
«Ο Ζακ ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ήταν ένας συνειδητός ακτιβιστής» είπε η Έλενα Ακρίτα υπογραμμίζοντας πως «το αίμα του Φύσσα και το αίμα του Ζακ έχουν ένα κοινό. Ευαισθητοποίησαν πολλούς ανθρώπους να δουν την αλήθεια».