ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Θα ζητήσει συγγνώμη ο Άρης Πορτοσάλτε;


Ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ 100.3 ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του μιλώντας για τον Ζακ Κωστόπουλο.
«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου», είπε. Και συνέχισε: «Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν... συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια... ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα... γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα 'ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει».
Δεν είναι το θέμα οι απόψεις του (κάθε) Πορτοσάλτε. Δικαίωμά του να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Ακόμα και τα πιο ακραία πράγματα. Αλλο είναι το θέμα εδώ: τα fake news του δημοσιογράφου. Διότι ο Ζακ ούτε μπήκε να ληστέψει, ούτε πήγε να κάνει διάρρηξη, ούτε «τοξικοαυτός» ήταν.
Στα social media γίνεται χαμός, όπως καταλαβαίνετε. Αλλά αντέδρασε και η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των δικηγόρων της. Κι έβγαλε ανακοίνωση:
«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.
»Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.
»Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.
Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
Άννυ Παπαρρούσου
Κλειώ Παπαπαντολέων
»

 Θα ανασκευάσει άραγε και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Αρης Πορτοσάλτε; Οχι για τις απόψεις του αλλά για τα fake news που διέδωσε; Οι καταγγελίες στο ΕΣΡ είναι ήδη πάρα πολλές.