ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Στα γραφεία του ΚΚΕ oι εκδότες


Mε τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στο πλαίσιο των επαφών του με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Στη συνάντηση, που στα γραφεία του ΚΚΕ,  από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης το.. μέλος του ΠΓ, Κύριλλος Παπασταύρου, διευθυντής του Ριζοσπάστη (ιστορικό μέλος της ΕΙΗΕΑ) όπως επίσης και ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του ΓΓ του ΚΚΕ για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον έντυπο τύπο την τελευταία πενταετία και παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πολλάκις εξαγγελθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων που ακόμη εκκρεμεί, στην ανάγκη για θέσπιση του μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας και στην προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων - νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα.
Το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις του Έντυπου Τύπου, οι οποίες καθιστούν την ανάγκη για λήψη αποφάσεων και ενεργειών κατεπείγουσα.
Ο ΓΓ του ΚΚΕ ακούγοντας τις θέσεις του ΔΣ της ΕΙΗΕΑ εξέφρασε την στήριξη του στα αιτήματα των επιχειρήσεων του εντύπου τύπου και των εργαζομένων σε αυτές, συμπληρώνοντας ότι η κατανομή της  κρατικής διαφήμισης  θα πρέπει να γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με βάση αντικειμενικά κριτήρια.