ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Κωδικός «υπονόμευση ΚΙΝΑΛ και Φώφης»

Στο στόχαστρο της «εμπροσθοφυλακής» των ανθρώπων του Μαξίμου και συγκεκριμένων συμφερόντων στα μέσα ενημέρωσης βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής και η ηγεσία του, όπως τουλάχιστον εκτιμά η Χαριλάου Τρικούπη.
Ο κωδικός «υπονόμευση ΚΙΝΑΛ και Φώφης», είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε και υπήρξαν διαρροές ότι η επικεφαλής του κόμματος θα εξαναγκαστεί σε.. παραίτηση από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, ώστε να αλλάξει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Η πτώση που προβλεπόταν, ωστόσο, για το ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου δεν επιβεβαιώθηκε, αντιθέτως υπήρξαν οφέλη έστω και μισής μονάδας. Οπότε και χτύπησε το καμπανάκι.
Έτσι, ξεκίνησαν δημοσιεύματα που επέμεναν ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία που της παρουσιάζεται από την πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η Χαριλάου Τρικούπη να χάνει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο αντίπαλος πόλος της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ότι, συνεπώς, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση, αφήνοντας να εννοηθεί πως λύση είναι η αλλαγή της Φώφης Γεννηματά και μάλιστα σε άμεσο χρόνο, γιατί, μεταξύ άλλων -όπως τονίζεται- αρχίζει να υιοθετεί «αριστερόστροφη πολιτική, που δεν αποδίδει», με αποτέλεσμα «ο Μητσοτάκης να κερδίζει το χώρο του κέντρου και να μην αφήνει έδαφος για το ΚΙΝΑΛ».
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στόχος είναι πλέον να υπονομευτεί η Φώφη Γεννηματά, ώστε ή να αναγκαστεί σε παραίτηση ή όταν έρθει η ώρα της εκλογής προέδρου (είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2021) να χάσει τη μάχη από αντίπαλό της! Η δε νέα ηγεσία να εξυπηρετεί το σχεδιασμό ενός κόμματος-δορυφόρου προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με διπλό στόχο:
Πρώτον, να μπορεί να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που απαιτηθεί από το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών.
Δεύτερον, να μην επιτρέψει η φθορά της ΝΔ να οδηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελώντας το ανάχωμα για μια τέτοια στρατηγική.
Ενδιαφέρον εμφανίζει ότι οι εμπνευστές του «Κωδικού Υπονομεύστε ΚΙΝΑΛ και Φώφη» θεωρούν ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της, παρότι και μετεκλογικά τη ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αρκετές φορές την εντύπωση πως πραγματικός της στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας και όχι η κυβέρνηση!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εμπνευστές του «Κωδικού υπονόμευσης ΚΙΝΑΛ και Φώφης», πέραν της Γεννηματά, δεν βάζουν στο κάδρο της ηγεσίας που επιθυμούν για τη Χαριλάου Τρικούπη ούτε τον Νίκο Ανδρουλάκη, εκτιμώντας προφανώς ότι διαθέτει αντιδεξιά χαρακτηριστικά! Αντιθέτως, εκτιμάται ότι μια ιδανική περίπτωση για τη ηγεσία ενός κόμματος-δορυφόρου, μπορεί να είναι νεότερο στέλεχος της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» του ΚΙΝΑΛ, κατά προτίμηση γυναίκα, χωρίς βεβαίως να είναι και η μόνη. Νεότερα, όμως, επί αυτού, προσεχώς..

Το σχόλιο του Παύλου Χρηστίδη που δεν έτυχε δημοσιότητας

Επί του θέματος που περιγράφουμε τοποθετήθηκε την Κυριακή δημοσίως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «παπαγάλους του Μαξίμου», οι οποίοι «ξαναχτυπούν»! Η δήλωση Χρηστίδη, ωστόσο, δεν βρήκε καμιά δημοσιότητα στα συγκεκριμένα τουλάχιστον μέσα που φωτογράφιζε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
Η δήλωση Χρηστίδη είχε ως εξής:
«Οι παπαγάλοι του Μαξίμου ξαναχτυπούν.
Τους φόβισαν τα νέα σημάδια ανόδου του Κινήματος Αλλαγής και αντιδρούν σπασμωδικά.
Ιδιαίτερα τους ενοχλεί η σκληρή αντιπολίτευσή μας, οι θέσεις και επισημάνσεις μας στα εθνικά θέματα.
Ο στόχος τους για ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο και δορυφόρο της δεξιάς θα αποτύχει, για μια ακόμη φορά. Ματαιοπονούν. Ας ασχοληθούν με τα «του οίκου τους», που τρίζει από τα προβλήματα.
Οι δικές μας ρίζες στην κοινωνία είναι πολύ βαθιές. Οι πολίτες βλέπουν , κρίνουν και έχουν τον τελευταίο λόγο.
Η απαίτηση για Νέα Αλλαγή κάθε μέρα δυναμώνει».

Βασίλης Σκουρής /eidiseis