ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής


Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής μετά την απολογία του στον ανακριτή. Οι συμμαθητές του αλλά και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος δήλωσε αναφερόμενος στη συμπαράσταση των συμμαθητών του: «Είμαστε μια οικογένεια». Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής του, κατήγγειλε ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα..Μαζί με τον Βαγγέλη αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι επτά μαθητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Ο 14χρονος Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.
Ο Βαγγέλης, όπως και χιλιάδες μαθητές, διαδήλωνε με αιτήματα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από κατάστημα εστίασης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε δυο φορές δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.
Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, ζητούσαν την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο.
«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι υπερήφανη όταν μαθητές φορτώνονται με κακουργήματα», δήλωσε στο avgi.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης ενώ ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε «είμαστε με τους Αηγιάννηδες και όχι με τους Ιαβάρηδες».
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 - πηγή:avgi