ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Εφιάλτης στην κουζίνα του Μποτρίνι

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι», λέει ο δικηγόρος του νεαρού μάγειρα - Τι λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Για την υπόθεση βασανισμού μαθητευόμενου μάγειρα σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, μίλησε στο Open, ο δικηγόρος του 19χρονου σπουδαστή, Στέφανος Νικόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο νεαρός μάγειρας βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά για να μη ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων». Παράλληλα,..
εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.
Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. «Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του», λέει ο δικηγόρος του.
«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα… Και γνώριζε… Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε ήταν για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη»



Φωτογραφίες αποτυπώνουν τα εγκαύματα στα χέρια 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, συστηματικά ζούσε τον δικό του εφιάλτη στην κουζίνα από τον υπεύθυνο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως χθες, μετά και από καταγγελία του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάη. Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πελάης, έγινε γνωστό, όταν ο 19χρονος αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα» καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».



Από την πλευρά του, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ στο εστιατοριο είναι όλοι Παναγίες». - πηγή: tvxs.gr