ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Αν ζούσε ο Μπεχράκης...

Σε μια κίνηση απόλυτης πολιτικής υποκρισίας ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης την έκθεση με τις 70 πιο σημαντικές φωτογραφίες του μεγάλου Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν μερικούς μήνες.
Στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού του..
Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κυριαρχούν οι φωτογραφίες του πολυβραβευμένου φωτογράφου από τις εμπόλεμες ζώνες αλλά και την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.
Στη ΝΔ του Μητσοτάκη, η αντιμεταναστευτική ατζέντα για τους φράχτες και τα κλειστά σύνορα και η εύπεπτη σαλβινική ρητορική αποτελούν πλέον επίσημη πολιτική. Ο Μητσοτάκης εξελέγη ανεβαίνοντας στο κύμα του εθνικολαϊκισμού, με συνεργάτες τα «ορφανά» του Καρατζαφέρη που ελάχιστα διαφέρουν από τη Χ.Α.
Όταν ο Γιάννης Μπεχράκης φωτογράφιζε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τη Λέσβο, ηγετικά στελέχη της ΝΔ δήλωναν ότι στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρόσφυγες ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, να τους κάνει η χώρα τη ζωή δύσκολη για να αναγκαστούν να φύγουν και πως για να επιλυθεί το μεταναστευτικό πρέπει να υπάρξουν νεκροί στα σύνορα!
Ο Μπεχράκης ξόδεψε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του φωτογραφίζοντας και αναδεικνύοντας το δράμα των προσφύγων και τις πολιτικές που τους πνίγουν σε θάλασσες και ποτάμια. «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: "δεν γνώριζα"» είχε πει παραλαμβάνοντας το βραβείο Πούλιτζερ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού κατάργησε την παροχή ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα, αποφάσισε να επισκεφθεί την Έκθεση για το Γιάννη Μπεχράκη και να εμφανιστεί συγκινημένος από τις φωτογραφίες του.
Την ίδια μέρα που η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ξεκινούσε μαζικές συλλήψεις μεταναστών και αναβίωνε το ξενοφοβικό σχέδιο «Ξένιος Δίας». Αν ζούσε ο Μπεχράκης, αυτά θα φωτογράφιζε και αν υπήρχε λίγο ντροπή, ο Μητσοτάκης δεν θα τολμούσε να πάει στην Έκθεση.
TVXS / Άποψη