ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις

«Τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση», σημειώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο ίδιος, σημειώνει ότι «καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων /..
υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους. Και νομοθετούν καθ' υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια».
«Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ», σημειώνει ο Αλ.Τσίπρας.

Tι λένε Αχτσιόγλου και Παππάς

«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας ο κ Βρούτσης επιχείρησε να καταργήσει δύο κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που έκανε η κυβέρνηση Σύριζα για το αιτιολογημένο των απολύσεων και για την προστασία των εργαζομένων σε εργολαβίες». Aυτό τονίζει σε ανάρτησή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στονπροσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογίες για τα εργασιακά στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, με αποτέλεσμα την αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης από την ολομέλεια της Βουλής
«Μνημόνιο χωρίς μνημόνιο. Ελεύθερες οι αναιτιολόγητες απολύσεις με τροπολογία της τελευταίας στιγμής», σχολιάζει για το ίδιο θέμα ο Νίκος Παππάς και προσθέτει ότι «Τόσο μόνοι, τόσο νωρίς, πρώτη φορά στα χρονικά».