ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Στη φωτιά οι εφημερίδες του ΔΟΛ

Τον Αύγουστο του ΄65 η πολιτική κρίση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ο πρώτος αποστάτης, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους συν-αποστάτες που τον ακολούθησαν την ψήφο ανοχής της ΕΡΕ (Κανελλόπουλος) και των Προοδευτικών (Μαρκεζίνης).
Το Παλάτι και οι Αμερικανοί.. ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη τον Στέφανο Στεφανόπουλο, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΕΚ και εκ των αντιπροέδρων της. Πρέπει να φτιάξουν όμως και το κατάλληλο κλίμα.
Οι εφημερίδες του ΔΟΛ (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ), η «Αθηναϊκή» του Παπαγεωργίου και το συγκρότημα Βελλίδη (Μακεδονία, Θεσσαλονίκη) αρχίζουν να καλοβλέπουν τη λύση Στεφανόπουλου. Άλλωστε οι τρεις εκδότες μετέχουν στις συζητήσεις που γίνονται. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχαν στηρίξει τον Παπάγο, γιατί να μην επαναλάβουν το ίδιο;
Αποκορύφωμα αποτελεί η επίσκεψη του Στέφανου Στεφανόπουλου στο Καστρί για να συναντήσει τον Γεώργιο Παπανδρέου. Στο αυτοκίνητο δίπλα του βρίσκεται ο Χρήστος Λαμπράκης.Η φωτογραφία που κυκλοφορεί προκαλεί σάλο.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες κι εφημερίδες της εποχής στο pasatempo ΕΔΩ