ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Οι σωματοφύλακες του Μόρφου…

 Δεν είναι μόνος ο Μητροπολίτης, έχει και υποστηρικτές!

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Λέει ο Μόρφου, ο άγιος, ο πανάγιος, όλα αυτά τα πεφωτισμένα για τις εγκύους, το πρωκτικόν σεξ, τα ομοφυλόφιλα παιδιά, τις αμβλώσεις, το Νικόλα τον μετανοημένο φονιά, τη μπόχα τη σωματική όσων έχουν ερωτικές ιδιαιτερότητες, σαπίλα,..
σκατίλα, ποδαρίλα και πάει λέγοντας. Αν υπήρχε και τίποτε χειρότερο να βγει απ’ το στόμα του δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση ότι το τερμάτισε…
Και του την είπαμε πολλοί, δημοσιογράφοι και κυβερνοναύτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, εκπρόσωποι προστασίας του πολίτη, ένας εισαγγελέας ψάχνεται, ακόμη και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος αναγκάστηκε να παρέμβει και να πει δυο κουβέντες. Με δικά του λόγια:
«Εκφράζοντας τη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας και τη δική μου προσωπικώς, πιστεύουμε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών. Επίσης από την εμπειρία μας μέσα από τη μελέτη των έργων αγίων ανθρώπων της Εκκλησίας ή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει οι άγιοί μας να αναφέρονται σε τέτοιου είδους θέματα με τόση λεπτομέρεια».
Άψογος ο Χρυσόστομος θα έλεγα, τιμά το όνομά του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αλλά δεν έμεινε δίχως απάντηση η παρέμβασή του. Αμέσως έσπευσε ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ιωακείμ να τον νουθετήσει με σχετικό άρθρο του στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, όπου φιλοξενούνταν, μεταξύ άλλων, σοφίες του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, του αγίου Σωφρωνίου Σαχάρωφ, του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, του οσίου Αναστασίου του Σιναϊτη, του Μάξιμου του Ομολογητή, του αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, ενός σωρό κόσμου τέλος πάντων που βάλλουν κατά της ομοφυλοφιλίας. Τόσο εκείνης μεταξύ ανδρών, όσο και της ετέρας μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθότι «ομοφυλοφιλική συνεύρεση συνιστά και ο πρωκτικός έρωτας μεταξύ ανδρών και γυναικών»!
Άρα είναι να συμμετέχει η μισή Ελλάδα στο Pride κι όχι η πλατεία Συντάγματος δεν θα χωράει το γλέντι αλλά ούτε και το Πεδίο του Άρεως στο σύνολό του. Και βάλε!
Τέλος πάντων μη μένω στον αρχιμανδρίτη, διότι μπήκε στον κόπο και ολόκληρος Μητροπολίτης εξ Ελλάδος να υπερασπιστεί τον Μόρφου. Όχι, όχι δεν ήταν κάνας Αμβρόσιος ή Άνθιμος, για τον Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία πρόκειται, που την πέφτει κι αυτός στον Μητροπολίτη Κυρηνείας. Με τρόπο όμως, μην κάνουμε και καμιά πατατιά και δεν μας ξεπλένουν ύστερα ούτε σαράντα ποτάμια. Και περισσότερο υπερασπίζεται την πρόθεση του Μόρφου να παρέμβει σε αυτή την εποχή της ακατάσχετης αμαρτίας, υπογραμμίζοντας:
«Καταγγέλλουμε τα αμαρτήματα του λαού, γιατί έχουμε εντολή από τον Θεό να το κάνουμε αυτό».
Εργολαβία, σαν να λέμε, και άμα δεν τα πούμε εμείς ποιος θα τα πει δηλαδή; Θέλετε να καταφεύγει ο κόσμος στους ψυχιάτρους και να τον πήζουν στα αγχολυτικά; Ή ακόμη χειρότερα στους σεξολόγους και να τον φορτώνουν Βιάγκρα μπας και αποδώσει επιτέλους στο κατά φύσιν σεξ; Γιατί το παρά φύσιν, παραείναι αλμυρό…
Οι πιο δυναμικοί πάντως είναι κάποιοι που αυτοαποκαλούνται Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας και κάνουν λόγο για «Διεθνές Κυβερνομπούλινγκ» ενάντια στον Μόρφου! Προσθετουν δε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του Μητροπολίτου, πρώτον διότι δεν είπε πως σώνει και καλά θα βγει το παιδί ομοφυλόφιλο αλλά είπε «συχνά», δεύτερον διότι δεν ήταν ομοφοβικά όσα είπε αλλά μίλησε γενικά για τις αμαρτίες και τρίτον διότι υποβιβάσθηκε το ζήτημα σε σαρκικό ενώ ήταν πνευματικό.
Επί του πρακτέου όμως, αν το παρακάνουμε με το άγριο σεξ, πάει, φεύγει μας εγκαταλείπει το Άγιο Πνεύμα κι έρχονται τα διαόλια! Όπως λέει και η Ορθόδοξη Ομάδα:
«Τα δαιμόνια, οι εξωγήινες αυτές πνευματικές οντότητες που ζητούν εξουσία πάνω στον άνθρωπο στη θέση τού Θεού, με κάθε μας πάθος, ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ».
Πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι όσο και προσπαθήσεις, όσο και σκιστείς, όσο και να ζοριστείς, από τους δικηγόρους αποκλείεται να ξεφύγεις!

Υ.Γ.: Η Ορθόδοξη Ομάδα συμπληρώνει ότι ο Θεός αφήνει το παιδί να έχει ελαττώματα τύπου ομοφυλοφιλίας, μιας και μπορεί να «θεραπευθεί». Εξ όσων μαθαίνουμε από Κύπρο, η τοπική εκκλησία ήδη στήνει τα πρώτα «εργαστήρια» που θα το λύνουν το «πρόβλημα» μια και καλή…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr