ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Τα προφητικά άρθρα του Ριζοσπάστη για την 4η Αυγούστου

Στις 20 Ιανουαρίου 1936 ο «Ριζοσπάστης» είχε… προφητεύσει την κήρυξη της δικτατορίας. Σχεδόν εφτά μήνες νωρίτερα σε κύριο άρθρο του είχε προειδοποιήσει ότι.. θα υπήρχε εκτροπή. Στο βασικό άρθρο στην πρώτη σελίδα του ανέφερε:
«Τα προχτεσινά γεγονότα δεν αποτελούν, λοιπόν, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΟΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΩΤΙΚΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ και πάνω σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο η φάρα των Κονδύληδων και Πολυχρονόπουλων.» Έπεσε βέβαια έξω στους εμπνευστές της εκτροπής. Ήταν πάνω κι από τον Κονδύλη που όταν τον βόλευε ήταν πολιτικός και συμμετείχε σε εκλογές κι όταν δεν τον βόλευε ήταν στρατιωτικός και συμμετείχε σε πραξικοπήματα. Ήταν ο ίδιος ο ανώτατος άρχων ο Βασιλιάς και πίσω από αυτόν οι Άγγλοι! Λίγο αργότερα αποκάλυπτε το ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. Από την μέρα που έγινε αντιπρόεδρος στη κυβέρνηση Δεμερτζή αποκάλυψε το ρόλο του.
- διαβάστε περισσότερα στο pasatempo (ΕΔΩ)