ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Γιατί έκλεισαν το «Εθνος» και τον ραδιοσταθμό News247

Τι γράφει το Πρώτο Θέμα και τι απαντάει η 24Media του Δ. Μάρη

"Σαββίδης και Μάρης πήδηξαν από το «κόκκινο» τρένο / Γιατί έκλεισαν το «Εθνος» και τον ραδιοσταθμό News247": αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του protothema.gr σχετικά με την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου του ΕΘΝΟΥΣ ιδιοκτησίας Σαββίδη και την μετατροπή του ενημερωτικού ραδιοφωνικό σταθμό News247,..
ιδιοκτησίας Μάρη, σε μουσικό. Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της 24Media που εκανε λόγο για «συκοφαντίες» και «λασπολογία». Από την πλευρά της Dimera του Ιβάν Σαββίδη δεν έχει υπάρξει -προς το παρόν τουλάχιστον- κάποια αντίδραση.



Στο εκτενέστατο κείμενο του Πρώτου Θέματος για Σαββίδη και Μάρη αναφέρεται μεταξύ άλλων:
(...)
Πριν από δύο χρόνια ακριβώς, λοιπόν, τον Ιούλιο του 2017, διεξήχθη ο πλειστηριασμός για τα έντυπα της Πήγασος. Πλειοδότης ανεδείχθη η Dimera Investments Ltd. του Ιβάν Σαββίδη, η οποία με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα στα 3,85 εκατ. ευρώ εξαγόρασε τους τίτλους του «Εθνους» και της «Ημερησίας» από την οικογένεια Μπόμπολα.
Ετσι, απλώς για να δοξάσουμε την επιτυχία του «πολέμου κατά της διαπλοκής» του ΣΥΡΙΖΑ, να υπενθυμίσουμε ότι με αυτή την πράξη η οικογένεια Μπόμπολα έγραφε στο χιόνι τραπεζικές υποχρεώσεις και χρέη σε εργαζομένους και προμηθευτές πάνω από 180 εκατ. ευρώ ενώ και ο Σαββίδης έπαιρνε καθαρές τις εφημερίδες.
Ο Ιβάν εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν (μέσα από την «ιστορική» συνέντευξη στο protothema.gr) ως θαυμαστής του Τσίπρα, ενώ δεν δίσταζε να προχωρά και σε παρακινδυνευμένες προβλέψεις που, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν επιβεβαιώθηκαν («ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός»).
Λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του «Εθνους» από τον Σαββίδη, τον κάλεσαν στο Μαξίμου. Στο φωτεινό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του γνώρισαν τον Ιβάν με τον Δημήτρη Μάρη και έκαναν το προξενιό. Ο Ιβάν θα έβαζε τα χρήματα, αλλά το αποκλειστικό μάνατζμεντ του «Εθνους» θα το αναλάμβανε ο Δημήτρης Μάρης.
Ο τελευταίος είχε δημιουργήσει μια άγνωστη για τους πολλούς, αλλά ιδιαίτερα ισχυρή σχέση με τον πρωθυπουργό. Τον προηγούμενο χειμώνα εθεάθησαν πολλές φορές στα χιονισμένα βουνά του Νταβός, ενώ αρκετές φορές μαζί τους εμφανίστηκε και η εμβληματική Αριάννα Χάφινγκτον, η οποία άλλωστε είχε αναθέσει στον Μάρη την ελληνική εκδοχή της Huffington Post. Αργότερα βέβαια το διαδικτυακό εγχείρημα με προμετωπίδα την κυρία Χάφινγκτον απλά άφηνε φέσια στους επιχειρηματίες-μετόχους. Ο πρώτος και καλύτερος που εγκατέλειπε το καράβι που ναυαγούσε ήταν ο Μάρης.
Με τη βοήθεια λοιπόν του Τσίπρα, ο Μάρης θα ανέβαινε εκδοτική πίστα, καθώς η εταιρεία 24Media αναλάμβανε τις τύχες μιας ιστορικής εφημερίδας, του «Εθνους».
Φυσικά ο κ. Μάρης έκανε μεταξύ άλλων... και άλλες δουλειές-ζημιές. Ή μάλλον προσπαθούσε να κάνει «ζημιές» στον εκδοτικό χώρο σε «συναδέλφους» του.

Τραπεζίτης διηγείται ότι μεσούσης της βασιλείας του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει το τηλέφωνό του στο γραφείο και στην άλλη γραμμή ήταν η γραμματέας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Μου λέει ο Μάρης ότι δίνεις πολλά (σ.σ.: προσδιόρισε ακριβώς το ποσό) απ’ την τράπεζα στο τάδε μέσο ενημέρωσης. Γιατί το κάνεις αυτό, αυτοί μας χτυπάνε», του λέει ο πολυπράγμων... Δυτικοευρωπαίος πολιτικός Αλέξης. Ο τραπεζίτης μένει εμβρόντητος για δευτερόλεπτα και με δυσκολία απαντάει: «Κοιτάξτε, κύριε Πρόεδρε, τα διαφημιστικά μπάτζετ δίνονται αναλόγως του όγκου των ΜΜΕ, δεν δίνουμε κάτι χαριστικό».
Μόλις έξι μήνες μετά, ο πρωθυπουργός αποδείχτηκε «γκαντέμης» και για τα προξενιά. Για άγνωστους λόγους, Σαββίδης και Μάρης τα έσπασαν, ο τελευταίος αποχώρησε από το «Εθνος» και την αποκλειστική διαχείριση της έκδοσης ανέλαβαν άνθρωποι του ομογενούς επιχειρηματία.

(...) (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ)

Τι απαντάει η 24Media του Δημήτρη Μάρη

Στο δημοσίευμα αντέδρασε με ανακοίνωσή της η 24MEDIA του Δημήτρη Μάρη . Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
" Με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η 24MEDIA του Δημήτρη Μάρη αποκαθιστά την αλήθεια και επιφυλάσσεται για τη συνέχεια.
Για μια ακόμη φορά, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια, επιχειρεί να εμπλέξει την 24MEDIA και τον ιδιοκτήτη της Δημήτρη Μάρη, σε ιστορίες διαπλοκής, που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Με προφανές άγχος, μπροστά σε ένα δύσκολο μέλλον, άδεια ταμεία, ζημιές, οφειλές προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς και θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο εκδότης της εφημερίδας, Τάσος Καραμήτσος, κάνει αυτό που ξέρει καλά. Λασπολογεί και ελπίζει σε μια σωτηρία, που δεν θα έχει σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα και με πραγματικές επενδύσεις στο χώρο των ΜΜΕ.
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν, ότι ανάγκη διαπλοκής έχει όποιος δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος, όποιος έχει αφανείς χρηματοδότες και όποιος πνίγεται στα δάνεια. Αυτές τις συνθήκες μπορεί κάποιος να τις συναντήσει στο Πρώτο Θέμα, αλλά όχι στην 24MEDIA.(...)"