ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Oι επαγγελματίες και τα φτωχόμυαλα βλαχάκια του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο (πράγματι κακός) νόμος Κατρούγκαλου θέσπιζε ανώτατο όριο συντάξεων τα 3.000 ευρώ μηνιαίως. Έρχεται η ΝΔ, κάνει φασαρία για κάποιες υποτιθέμενες συντάξεις 24.000 ευρώ που "δόθηκαν", στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν δόθηκαν, αλλά μια τέτοια διεκδικούσε ένας
πονηρός συμβολαιογράφος εκμεταλλευόμενος μια ιδιαιτερότητα νομική..
Δεν πειράζει, η μπαλαφάρα πέρασε, έγιναν τα σχετικά ρεπορτάζ από εξαγριωμένους (με το δίκιο τους αφού τους είχαν πείσει πως έτσι είχε συμβεί) πολίτες, έγινε συζήτηση, έγινε πρωτοσέλιδο, κλπ κλπ. όλα πάνω σε μια φαμφάρα.
Αποτέλεσμα; Περνά τώρα ο Βρούτσης στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που θεσπίζει ανώτατο όριο σύνταξης τα 4.608 ευρώ το μήνα! Δηλαδή 50% πάνω από το προηγούμενο όριο!
Μάλιστα στην εισηγητική έκθεση το διαφημίζει κιόλας πως "το ποσό των 4.608 ευρώ υπερβαίνει κατά πολύ τα προισχύοντα ανώτατα όρια συντάξεων των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ φορέων".
Με απλά λόγια: Σανό να μπουκώσει το πλήθος για τους "κακούς" προηγούμενους, μετά τροπολογία για να βολέψουμε τους υψηλοσυνταξιούχους δικούς μας. Και φυσικά σιωπή. Ενω όλα τα φιλικά της ΝΔ ΜΜΕ λένε πως με το νέο πλαφόν "αποτρέπονται οι πολύ υψηλές συντάξεις που μπορεί να έβγαζε ο νόμος Κατρούγκαλου", καταπίνοντας βέβαια το ότι αυτό συνέβαινε από λάθος, αφορούσε λίγες δεκάδες συνταξιούχους (που μπορούσε με νομοθετική ρύθμιση να πέσουν και αυτοί στο προηγούμενο ανώτατο όριο) ενώ η νέα ρύθμιση ευνοεί χιλιάδες!
Αν νομίζατε πως στην μικροπολιτική τα είχαμε δει όλα από τα φτωχόμυαλα βλαχάκια του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δείτε πως κινούνται οι επαγγελματίες.
- από το fb του Χρήστου Κτενά