ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αφιέρωμα στη Ρίτα Σακελλαρίου

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της Ρίτας Σακελλαρίου, στις 6 Αυγούστου 1999. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα στην ιστοσελίδα ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την τηλεοπτική εμφάνισή της, το 1987, στην εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο».
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα.. της εκπομπής, ο Μίμης Πλέσσας υποδέχεται στο πλατό την αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου. Κι όπως τονίζει: «Πρόκειται για ένα από τα αστέρια που δημιουργήθηκαν μόνα τους, σ’ ένα χώρο που δεν χρειαζόταν τους επώνυμους για να βοηθηθεί και που μέσα από την αλήθεια μιας έκφρασης, από τη ζωντάνια μιας παρουσίας και από την αντοχή, κατάφερε να είναι η αγαπημένη του μεγάλου κοινού».
Η Ρίτα Σακελλαρίου μιλά για τον Στέλιο Χρυσίνη, που ήταν ο πρώτος συνθέτης που της εμπιστεύτηκε τραγούδι του, το οποίο είχε τον τίτλο «Στην αγορά του Πειραιά» και έγινε μεγάλη επιτυχία. Αναφέρεται όμως και στη συνεργασία της με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Γιώργο Μανισαλή και τον Κώστα Ψυχογιό, τον Τάκη Μουσαφίρη, αλλά και τον Νίκο Καρβέλα και τον Γιάννη Καραλή. Επίσης, ερμηνεύει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.
Έτος παραγωγής: 1987
Οικοδεσπότες: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης
Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλλας Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: ert.gr/arxeio-afierwmata/rita-sakellarioy-6-aygoystoy-1999/