ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Πίσω από την κατάργηση του ασύλου βρίσκεται το «πανεπιστήμιο ΑΕ»

Πίσω από την επιμονή της κυβέρνησης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κρύβεται ότι η κυβέρνηση φτιάχνει το "Πανεπιστήμιο Α.Ε." και απαιτείται σιγή νεκροταφείου, για να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η πολιτική που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιτάσσει την υπαγωγή της έρευνας στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην.. ολομέλεια της Βουλής.
«Αυτό το πανεπιστήμιο-επιχείρηση το υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έδωσαν άσυλο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αλωνίζουν μέσα στα πανεπιστήμια», είπε ο γγ του ΚΚΕ.
«Δεν είναι τυχαίο ότι, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, η ΝΔ έκανε σημαία της το πανεπιστημιακό άσυλο, που ήταν μια κατάκτηση του Κινήματος, για σηματοδοτήσει την ένταση της καταστολής, του αυταρχισμού που πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ξεκινάει με το άσυλο, γιατί εκτιμάει ότι της είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει με μια κατάκτηση του λαού και της νεολαίας, που όλα αυτά χρόνια συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε βάναυσα, κακοποιήθηκε, εξαιτίας και της δράσης συγκεκριμένων μηχανισμών, συμμοριών που καμία απολύτως σχέση έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Ιδίως για τους μηχανισμούς και τις συμμορίες που όλα αυτά τα χρόνια δρουν», ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι η δράση τους είναι «είτε με την ανοχή είτε ακόμα και τη στοργή των κυβερνήσεων και του κράτους, ενίοτε και με την καθοδήγησή τους».
«Όσα λέτε περί πάταξης της εγκληματικότητας, της ανομίας, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας, που αναρωτήθηκε «γιατί άραγε δεν έκανε σημαία της την πάταξη της ανομίας, σε περιοχές της Αθήνας, της Αττικής που ούτε άσυλο υπάρχει και που ούτε πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπάρχουν εκεί», αλλά είναι περιοχές που δεν προσφέρονται για τις επενδύσεις των φίλων.
Ο γγ του ΚΚΕ αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε σημαία της την πάταξη της ανομίας στους χώρους δουλειάς, της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. «Καθημερινά, έρχονται στο φως γεγονότα τρομοκρατίας, εγκληματικής συμπεριφοράς εργοδοτών, όπως το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα, που δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας» ανέφερε.