ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Βήμα Fm: να αναλάβουν τις ευθύνες έναντι των εργαζομένων

Οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο των  ΜΜΕ καλούν τη διοίκηση της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» να ανταποκριθεί επιτέλους στις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM και να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και στην άμεση επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού. Mετά την αναβολή ορισμού από το Μονομελές Πρωτοδικείο νέου Δ.Σ..
του Ρ/Σ «BHMA FM», το Διασωματειακό σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Στις 17/4/2018 εκδόθηκε η απόφαση 1058/2018 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την αίτηση της «ALTER EGO M.M.E. A.E.» για ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό την παύση πληρωμών της «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε.». Το δικαστήριο έλαβε υπόψιν του τόσο την κύρια παρέμβαση των εργαζομένων του «ΒΗΜΑ FM», όσο και τις πρόσθετες παρεμβάσεις των σωματείων.
Συγκεκριμένα «…το δικαστήριο κρίνει ότι στην παρούσα δίκη έχουν έννομο συμφέρον να συμμετέχουν και οι δανειστές της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε.», της οποίας ζητείται να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, που, μεταξύ άλλων, θα καταθέσει δήλωση παύσης πληρωμών, προκειμένου να ακουστούν και οι απόψεις αυτών σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα που τους αφορά άμεσα. Ειδικότερα, κρίνεται ότι πρέπει να κληθεί για να ακουστεί το Ελληνικό Δημόσιο, προς το οποίο η ανώνυμη εταιρεία «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε.» έχει οφειλές άνω των 166.000 ευρώ αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, προς τα οποία έχει οφειλές άνω των 200.000 ευρώ».
Επίσης «…ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ τη συζήτηση της υπόθεσης προκειμένου να κληθούν με επιμέλεια της αιτούσας (σ.σ. ALTER EGO M.M.E. A.E.) α) το Ελληνικό Δημόσιο και β) τα ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία έχει οφειλές η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε», που εδρεύει στην Αθήνα…».
Καλούμε τη διοίκηση της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» να ανταποκριθεί επιτέλους στις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων και να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και στην άμεση επαναλειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM».