ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Aποσύρεται έπειτα από 42 χρόνια ο ιδρυτής της El Pais

Ο ιδρυτής της ισπανικής εφημερίδας El Pais, Χουάν Λουίς Θεμπριάν, θα αποχωρήσει στα τέλη Μαΐου από την προεδρία της, μετά από 42 χρόνια που ήταν επικεφαλής της, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός όμιλος Prisa.
Ο 73χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας ίδρυσε την El Pais τον Μάιο του 1976, λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Η εφημερίδα του διαδραμάτισε καθοριστικό.. ρόλο «στη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο Χουάν Λουίς Θεμπριάν θα συνεχίσει να γράφει στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ισπανία και θα φέρει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου «σε ένδειξη αναγνώρισης για τον άνθρωπο που την ίδρυσε σε μια καθοριστική στιγμή για την ιστορία της Ισπανίας και συνέβαλε στην ανάδειξή της» σε ένα από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Ο Θεμπριάν, που είναι και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, είχε ήδη ανακοινώσει ότι σταδιακά θα αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του στον όμιλο Prisa, από την προεδρία του οποίου παραιτήθηκε το 2017.
Ο όμιλος έχει και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία (As, Cadena Ser) αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (τον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol στην Κολομβία, το κανάλι TVI στην Πορτογαλία κλπ) ενώ εκδίδει και σχολικά εγχειρίδια.
- διαβάστε: Juan Luis Cebrián abandona la presidencia de EL PAÍS