ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Aτυπο μιντιακό κονσόρτσιουμ κατά του Τσίπρα

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Υπάρχει το δημοσίευμα της γερμανικής FAS (“Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”) και υπάρχει και το δημοσίευμα της ελβετικής ΝΖΖ (“Νeue Zuericher Zeitung”). Και τα δύο βγήκαν στον ελληνικό διαδικτυακό «αέρα» στον ίδιο ενημερωτικό χρόνο. Ίδια μέρα, ίδια ώρα.
Στο πρώτο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ‘τάλε κουάλε’ Τσάβες, που έχει διορίσει τους φίλους του και... όλο του το σόι στις θέσεις - κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και «κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και.. κακής οικονομικής διαχείρισης».
Στο δεύτερο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο χαρισματικός νεαρός πολιτικός που έχει διαψεύσει όποιους προφήτεψαν σύντομη ζωή για την κυβέρνηση του∙ ιδεολογικά ευέλικτος και γνώστης της τακτικής, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πραγματικό πλεονέκτημα το καλοκαίρι, καθώς είναι ανοιχτές οι πιθανότητες καθαρής εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα”.
Το πρώτο έπαιζε κάνα δύο εικοσιτετράωρα ως βασικό θέμα στο αντικυβερνητικό κονσόρτσιουμ των διαδικτυακών ΜΜΕ, που περιλαμβάνει το σύνολο, σχεδόν, των μεγάλης επιδραστικότητας ειδησεογραφικών σάιτ και των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων. Με εκείνες του Μαρινάκειου δημοσιογραφικού... alter ego (Τα Νέα.gr, Το Βήμα.gr κλπ. κλπ.) να ακολουθούν την ναυαρχίδα της αντικυβερνητικής τοξικότητας (Πρώτο Θέμα.gr) αναμασώντας τη δηλητηριώδη σκόνη της.
Το δεύτερο μόνο στην efsyn.gr το πήρε το μάτι μου. Υπό τον αυστηρά δημοσιογραφικό τίτλο «ΝΖΖ: Kαι όμως ο Τσίπρας επικρατεί». Ναι, αναδημοσιεύτηκε και από μερικά σάιτ∙. Και δυο - τρία μπλογκ. Τίποτε άλλο...
Υπάρχει κι ένα τρίτο δημοσίευμα, αυτό του πρακτορείου Bloomberg. Ίδια μέρα, ίδια ώρα με τα δύο προηγούμενα.


- ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Τσαγκρή στην Αυγή της Κυριακής 22/4/2018 (ΕΔΩ)