ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Βιετνάμ στο Κόκκινο

Ο πόλεμος του Βιετνάμ «ζωντανεύει» στον 105.5 Στο Κόκκινο. Με αφορμή την 43η επέτειο της λήξης του «βρόμικου πολέμου» στο Βιετνάμ, ο Διονύσης Ελευθεράτος θυμάται την Κυριακή 29 Απριλίου, 08:00-10:00, γεγονότα, αποφθέγματα, μαρτυρίες και θρυλικά τραγούδια που έγιναν ηχητικά «σήματα κατατεθέντα» του αντιπολεμικού κινήματος. Επίσης, συζητά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καπόπουλο για όλα όσα έδειξε, αλλά και όλα.. όσα άλλαξε η έκβαση του πολέμου εκείνου.
****
To 18ο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης» κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου με ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, θέματα κοινωνικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάη του ’68.Στο νέο τεύχος, οι αναγνώστες ενημερώνονται για το μεγάλο αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Μάη του ’68, πενήντα χρόνια μετά. Όλο τον Μάιο, βραβευμένες ταινίες, ντοκιμαντέρ και ειδικές εκπομπές φωτίζουν τα γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία του κόσμου.
Για τον «Ιπποκράτειο Όρκο» μιλάει ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος, με αφορμή τη μετάδοσή του από την ΕΡΤ2, το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 17:00.
****
Με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, στις 27 Απριλίου 1941, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio-afierwmata το ντοκιμαντέρ «Μόνο μυρίζοντας γιασεμί», με θέμα τις ναζιστικές φυλακές -«Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944» όπως ονομάζεται σήμερα- που λειτούργησαν επί της οδού Κοραή στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ που τον τίτλο του δανείστηκε από τη φράση «Μόνο μυρίζοντας γιασεμί», χαραγμένη σε κάποιο τοίχο της φυλακής, διακρίθηκε το 1994 στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης.
****
Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 30 Απριλίου με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD, παρουσιάζοντας τα οχυρά της Μακεδονίας και το ρόλο τους στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (Δευτέρα 30/4, 21.00). Επίσης, η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Η κουζίνα του Θεού» επιστρέφει με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας μεταφέρει έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου σε υψόμετρο 538 μέτρων, βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγκαράθου, μία από τις αρχαιότερες μονές του νησιού (Τρίτη 1/5, 21.00).