ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ενοικίασε το ΙΧ του και αντί για 4.000 ευρώ έλαβε μόνο... 20

Πολλά ακούγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σπιτιών, μοτοσυκλετών αλλά και σκαφών από εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου και «υπόσχονται» έσοδα έως και πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα κυρίως για αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει..
αποκλειστικά το movenews.gr στη διάθεσή του όχι μόνο έσοδα μπορεί να μην αποκομίσει ο κάτοχος ενός ΙΧ που θα το παραχωρήσει για ενοικίαση σε εταιρεία διαμεσολάβησης αλλά μπορεί να βγει και… ζημιωμένος!
Ειδικότερα ιδιοκτήτης πολυτελούς οχήματος αποφάσισε να το παραχωρήσει σε online εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων οι οποίοι του υποσχέθηκαν ελάχιστα μηνιαία έσοδα 2.000 ευρώ το μήνα!
Παράλληλα διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη του οχήματος πως πρώτα θα πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικούς ώστε να βεβαιώσουν πως μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια και ότι προκύψει κατά τον έλεγχο θα ενημερώσουν για το κόστος επισκευής του.
Έτσι και έγινε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος μετέβη στα γραφεία της εταιρείας, όπου και το παρέλαβε ένας υπάλληλός της.
Το αυτοκίνητο παραχωρήθηκε για 3 μήνες από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος έκανε… όνειρα ότι θα του καταβληθούν τουλάχιστον 6.000 ευρώ!
Ωστόσο στην πορεία αντιλήφθηκε πως όχι μόνο δεν θα εισπράξει χρήματα αλλά του απέστειλαν και χρεωστικό εκκαθαριστικό!
Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος κάθε μήνα θα του αποστέλλονταν ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός στον οποίο θα αναγράφονταν οι ημέρες ενοικίασης του οχήματος, το ημερήσιο κόστος ενοικίασης αλλά και τα έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει οι υπάλληλοι της εταιρείας για επισκευές, πλύσιμο αλλά και καύσιμα!
Ο ιδιοκτήτης ανέμενε μετά τον πρώτο μήνα τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό αλλά και κάποια έσοδα. Αντ’ αυτού η εταιρεία με 20 ημέρες καθυστέρηση του απέστειλε ένα χρεωστικό εκκαθαριστικό σύμφωνα με το οποίο το όχημα ενοικιάστηκε για μόλις 3 ημέρες έχοντας έσοδα 300 ευρώ εκ των οποίων τα 100 ευρώ αφαιρέθηκαν για να πληρωθεί η ασφάλεια και το πλυντήριο.
Τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα έπρεπε να μοιραστούν κανονικά ο κάτοχος με την εταιρεία ενοικίασης σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα και ο κάτοχος θα έπρεπε να εισπράξει 140 ευρώ και 60 ευρώ η εταιρεία.
Ωστόσο αντί ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς οχήματος να εισπράξει τα 140 ευρώ η εταιρεία του απέστειλε ότι χρωστάει και 80 ευρώ!
Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως πληρώθηκε μια επισκευή με κόστος 140 ευρώ και επιπλέον είχαν προμηθευτεί καύσιμα αξίας 80 ευρώ.
Δηλαδή ο κάτοχος του οχήματος είχε «φεσωθεί» με 80 ευρώ τα οποία ωστόσο η εταιρεία του ανέφερε ότι θα αφαιρεθούν στην επόμενη εκκαθάριση.
Η επόμενη εκκαθάριση όταν ήρθε μετά το πέρας του δεύτερου μήνα περιελάμβανε το ιλιγγιώδες ποσό των 20 ευρώ!
Ναι σωστά διαβάσατε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος μετά από 2 μήνες παραχώρησης του οχήματός του εισέπραξε μόλις 20 ευρώ αντί για τουλάχιστον 4.000 ευρώ! Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία ήταν η χαμηλή ζήτηση που είχε το όχημά του.
Κατόπιν ο κάτοχος απαίτησε την επιστροφή του οχήματός του και τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία διαμεσολάβησης.
Πέραν των ανύπαρκτων εσόδων ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος αντιλήφθηκε πως το αυτοκίνητο έχει διανύσει περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα μέσα στους δύο μήνες που το είχε στην κατοχή της η εταιρεία διαμεσολάβησης, είχε και ένα χτύπημα στην πόρτα και από διάφορες αποδείξεις που υπήρχαν στο αυτοκίνητο αντιλήφθηκε πως και τους δύο μήνες ενοικιάζονταν το όχημά του σε δημοφιλές νησί των Κυκλάδων όπου έγιναν και τα επιπλέον διανυθέντα χιλιόμετρα. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος στο movenews.gr: «Το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να σταμάτησε να κινείται στο νησί και τους δύο μήνες καθώς δεν δικαιολογούνται διαφορετικά τα επιπλέον διανυθέντα χιλιόμετρα. Τώρα πόσα χρήματα εισέπραξε η εταιρεία διαμεσολάβησης είναι απορίας άξιο και παντελώς άγνωστο…».
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews.gr EΔΩ