ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο ήλιος καίει και για τους gay

Δυο λόγια σχετικά με το νομοσχέδιο για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Βγαίνω σήμερα στο Παγκράτι να αγοράσω τροφές για τα γατιά, πέφτω πάνω στον φίλο μου τον Βαγγέλη που είναι ομοφυλόφιλος. Κι όπως του σφίγγω ένα απ’ τα τέσσερα χέρια του, κάνει μια γκριμάτσα πόνου ο κολλητός. «Τι συμβαίνει;», τον ρωτάω,.. «τι σε χάλασε;». Με κοιτάει, στραβομουτσουνιάζει, μου λέει: «Άσε ρε Χρήστο, άμα έχεις οκτώ ζευγάρια πόδια, είναι δύσκολο να βρεις παπούτσια που να ταιριάζουν σε όλα!». Κάνω νεύμα κατανόησης και του απαντώ: «Εντάξει ρε Βαγγέλη, τουλάχιστον έχεις επτά μάτια και βλέπεις εύκολα ποιο παπουτσικό αντιστοιχεί σε ποιο ποδάρι!»
Κάπως έτσι τον βλέπουν τον Βαγγέλη τα κόμματα που δεν θα ψηφίσουν την αναδοχή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Σαν το τέρας με τα τέσσερα χέρια, τα δεκάξι πόδια και τα επτά μάτια. Σαν το μυθικό τέρας που θα καταπιεί τα νήπια, αφού πρώτα τα στραγγαλίσει και ρουφήξει το αίμα τους με το μπουρί της σόμπας. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι σαν κι εμένα κι εσένα, δεν μας μοιάζουν, δεν έχουν καμία ομοιότητα μαζί μας. Και δεν αξίζει να μεγαλώνουν πιτσιρίκια, τελεία και παύλα. Καλύτερα στο ίδρυμα να κοιτάνε τον τοίχο!
Δεν τα είπαν έτσι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι τα σκεφτήκανε. Και κάπως έτσι τα κατάλαβα κι εγώ διαβάζοντας όσα ξεστόμισε από βήματος της Βουλής ο εισηγητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Μανώλης Συντυχάκης:
«Για το ΚΚΕ, το βασικό κριτήριο για την αναδοχή, για την υιοθεσία και συνολικά για την παιδική προστασία -ιδιαίτερα για κακοποιημένα ή εγκαταλειμμένα παιδιά- είναι η ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, γι' αυτό και είναι απαραίτητο να μεγαλώσουν μέσα σε ένα πλαίσιο όπου είναι διακριτή η σχέση άνδρα - γυναίκας, πατέρα – μητέρας».
Και πάρε ότι όλο αυτό το πράγμα είναι αστικός εκσυγχρονισμός και δώσε το πλαίσιο το ιδιωτικό και άντε περίμενε λίγο ακόμη και θα έρθει ο σοσιαλισμός να τα βάλει όλα στη θέση και να γίνει πιο γαλανός ο ουρανός. Στο μεταξύ, όπως σημείωσε κι ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ:
«Τα παιδιά μέσα σε ιδρύματα είναι χειρότερα από αδέσποτα ζώα μέσα σε κυνοκομεία. Πολλές φορές τα ιδρύματα είναι κολαστήρια».
Έτσι είναι παλικάρια, αλήθειες να λέμε. Και να παραδεχόμαστε ότι η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που πολλές φορές τα έχει κάνει σαλάτα στη Βουλή, ήταν ακριβής, σαφής και απόλυτα ξεκάθαρη στην άψογη τοποθέτησή της:
"Οποιαδήποτε διάκριση θα κατέπεφτε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οποιαδήποτε εξαίρεση με βάση το φύλο, τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο δεν δικαιολογείται. Κατανοούμε ότι η ρύθμιση δεν μπορεί να περιέχει την οποιαδήποτε διάκριση».
Chapeau που θα έλεγε κι ο Κωστόπουλος πριν μας ξεβλαχέψει και από ένα πόντο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο Ποτάμι που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο.  Οι υπόλοιποι, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, η Χρυσή Αυγή και κάποια καμάρια απ’ τους ΑΝΕΛ, μπορούν να επιστρέψουν στην εποχή του Πάγκαλου που ήταν μακριές οι φούστες. Και άμα δουν στη διαδρομή κανένα τέρας με τέσσερα χέρια, δεκάξι πόδια και επτά μάτια, ας τρέξουν αμέσως να κρυφτούν. Γιατί θα τους φάει!

- από το newpost.gr