ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Χρυσαυγίτικη φάμπρικα αποζημιώσεων

του Πέτρου Κατσάκου*

Μήτρα των ιδεολογικών μας καταβολών η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του Γ' Ράιχ”, “Οι αναρχομπολσεβίκοι είναι οι αρουραίοι της μητρόπολης (...) Χρυσαυγίτες τσακίστε τους, κυνηγήστε τους ανελέητα σε κάθε στενό...”, “Οι αξιωματικοί της 21ης Απριλίου ήταν έντιμοι, τόσα χρόνια φυλακή κάθισαν μόνον αυτοί και ο Ρούντολφ Ες”. Οι παραπάνω αποστροφές αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα των όσων διαβάστηκαν στη δίκη της Χ.Α. από τα..ηλεκτρονικά αρχεία του Ν. Μιχαλολιάκου.
Τι κρίμα. Τι κρίμα που αυτά τα στοιχεία προέκυψαν μόλις προχθές. Τι κρίμα που αυτές οι ιδεολογικές αναφορές του Μιχαλολιάκου δεν είχαν αποκαλυφθεί πριν από την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Του δικαστηρίου που πριν από λίγες ημέρες καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χ.Α. για δήθεν “εξύβριση και ηθική βλάβη” τους, καθώς το 2012, σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει ότι “οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών”.
Κρίμα και πάλι κρίμα που οι δικαστές του Εφετείου Θεσσαλονίκης δεν είχαν στη διάθεσή τους τις γραπτές θέσεις του Μιχαλολιάκου για την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, τον Ρούντολφ Ες και τους αξιωματικούς της 21ης Απριλίου. Κρίμα που δεν ήταν εις γνώση τους το υλικό από τον σκληρό δίσκο του “φύρερ” της Χ.Α. και πήραν στον λαιμό τους τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ο οποίος πρέπει τώρα να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ στους θιγμένους χρυσαυγίτες, που με το ένα χέρι χαιρετούν -αρχαιοελληνικά πάντα- τον Θεό Ήλιο και με το άλλο χέρι τσεπώνουν τις αποζημιώσεις που τους επιδικάζουν τα ελληνικά δικαστήρια.
Διπλά μάγκες οι χρυσαυγίτες και σχεδόν μονίμως χαμένοι όσοι είχαμε την ατυχία να τους αντιμετωπίσουμε ενώπιον των εκπροσώπων της Θέμιδος. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με φάμπρικα αγωγών και μηνύσεων που ενίοτε μεταφράζονται σε παχυλές αποζημιώσεις που έρχονται να φουσκώσουν τις νεοναζιστικές τους τσέπες. Ψειρίζουν καθημερινά τις εφημερίδες και το Διαδίκτυο τα “κοράκια” ψάχνοντας ναζιστικούς χαρακτηρισμούς στην αφεντιά τους και κυνηγάνε το χρήμα στα δικαστήρια. Χρόνια τώρα ακολουθούν την τακτική αυτή από την οποία έχουν βγει “δικαιωμένοι”, αλλά κυρίως κονομημένοι οι θαυμαστές του Ρούντολφ Ες.

ΥΓ. Οι σκέψεις αυτές μας συντροφεύουν εν αναμονή απόφασης μετά την εκδίκαση αγωγής του βουλευτή Λαγού κατά της “Αυγής” για ηθική βλάβη.

* το κείμενο του Πέτρου Κατσάκου είναι από την εφημερίδα Αυγή (25/4/2018)