ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Νέος διευθυντής (επιτέλους) στην «Αυγή» ο Αγγελος Τσέκερης

Δείτε τη νέα «ταυτότητα»

Το πλήρωμα του χρόνου ηρθε και η εφημερίδα «Αυγή» μετά από τρεις μήνες απέκτησε επιτέλους διευθυντή. Η εφημερίδα παρέμενε «ακέφαλη» μετά την παραίτηση του Κωστή Νικολακάκου καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Φεβρουαρίου του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή. Μάλιστα του είπαν οτι έχει βρεθεί κι ο αντικαταστάτης του -που θα έρθει από το Μέγαρο Μαξίμου- και του ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου έρθει ο νέος διευθυντής. Ο Νικολακάκος τους είχε ευχαριστήσει υποβαλοντας πάραυτα την..
παραίτησή του για να τους διευκολύνει... Οπως έγραφαν από τότε οι zoornalistas (δείτε ΕΔΩ) για τη θέση του διευθυντή στην «Αυγή» προοριζόταν ο Άγγελος Τσέκερης, διευθυντής Επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα.
Και πράγματι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και αργότερα προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο ίδιο γραφείο, Αγγελος Τσέκερης, είναι από σήμερα ο επικεφαλής της «Αυγής» καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας αποφάσισε να τον ορίσει ως διευθυντή και μέλος της διοίκησης.
 Είχε προηγηθεί μια περίοδος αναταράξεων στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς υπήρξαν προτάσεις για νέα οριζόντια μείωση στους μισθούς με τους εργαζόμενους να ζητούν άμεσα την πλήρωση της θέσης του διευθυντή παράλληλα με την εκπόνηση δημοσιογραφικού/εκδοτικού σχεδίου. Επίσης, ζητούσαν εκ νέου τα πλήρη οικονομικά και μισθολογικά στοιχεία της «Αυγής», προκειμένου να έχουν σαφή και πλήρη εικόνα για το τι διακυβεύεται σε επίπεδο οικονομικής βιωσιμότητας της εφημερίδας.
Η «Αυγή» γράφει για τον νέο διευθυντή:
Με τον Άγγελο Τσέκερη, από σήμερα η εφημερίδα συνεχίζει και ανανεώνει την προσπάθειά της για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των καιρών και τις προσδοκίες των αριστερών, των αναγνωστών, των υποστηρικτών μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αυγής» αποφάσισε να ορίσει ως διευθυντή και μέλος της διοίκησης τον Άγγελο Τσέκερη έχοντας εκτιμήσει τις ικανότητες, τη διαδρομή και την προσφορά του.
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας επιδοκίμασαν την επιλογή του με μεγάλη πλειοψηφία σε κάλπη (όπως έχει μακρά θεσμική παράδοση η εφημερίδα μας).
Ο Άγγελος Τσέκερης έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ. Υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου και αργότερα του Συνασπισμού, στου οποίου την Κεντρική Επιτροπή εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες. Για πολλά χρόνια ήταν συνεργάτης της «Αυγής» στη στήλη «Κακοήθειες», την οποία έγραφε μαζί με τον Γιώργο Κυρίτση. Μαζί συνεργάστηκαν επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 Στο Κόκκινο, από την ίδρυσή του, έως το 2015. Από τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και αργότερα προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο ίδιο γραφείο.