ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Κάποιος να εξηγήσει στον Πολάκη ότι είναι υπουργός...

...και όχι συνοικιακός μαγκίτης

Στην υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει το μέρος της κυρίας  Νικολοπούλου. Και σε μια σοβαρή χώρα ο σύζυγος της Γιάννης Στουρνάρας  δεν θα έμενε ούτε λεπτό στη θέση του, από τη στιγμή που έκανε  χρήση της ιδιότητας του διοικητή της κεντρικής τράπεζας  για να την υπερασπιστεί, στη Βουλή και με παράσταση στον.. Πρωθυπουργό. Ειδικά αν πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με την υπουργική θητεία του, για τη οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις τη Δικαιοσύνη και ο ίδιος. Ως  πρώην υπουργός, όχι ως «ανεξάρτητος» διοικητής της ΤτΕ σήμερα.. Αυτές οι συμπεριφορές είναι τριτοκοσμικές.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης βλάπτει την κυβέρνηση όταν απέναντι στην κυρία Στουρνάρα δεν συμπεριφέρεται σαν παράγοντας της Πολιτείας και πολιτικός της Αριστεράς, αλλά σαν συνοικιακός μαγκίτης.
Η κυρία υπέβαλε μήνυση εναντίον του, κάνοντας χρήση και της αργκό Λοβέρδου- Σαμαρά-Γεωργιάδη για «συμμορία». Ήδη από τους Στουρναραίους  έχουν δοθεί δείγματά της αντίληψής τους για το ακαταδίωκτο που θεωρούνε ότι πρέπει να τους συνοδεύει. Αρνούνται το δικαίωμά των οργάνων της Πολιτείας να τους ελέγχουν ακόμη και όταν η κυρία κάνει δουλειές με το κράτος. Δικαίωμά  τους.
Δεν είναι όμως δικαίωμα του Πολάκη, ως εκπροσώπου της Πολιτείας και της κυβέρνησης να μιλάει  δημόσια με διατυπώσεις σαν αυτές που περιλαμβάνονται στην απάντηση του για τη μήνυση. Τους δινει επιχειρηματα. Φράσεις όπως «η κυρία του αρχιτραπεζίτη», η χρήση ενικού και η προεξόφλησή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης εκθέτουν πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, που, αν μη τι άλλο, είναι ευπρεπής στο δημόσιο λόγο του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός δεν έχει συναίσθηση του αξιώματος του όταν μιλάει για αντιπάλους της κυβέρνησης, για δικαστικούς, δημοσιογράφους κλπ. Ακόμη και όταν έχει δίκιο επί της ουσίας, δεν νομιμοποιείται να εκφράζεται σαν κουτσαβάκης. Μπορεί να είναι καλός Συριζαίος, καλός φίλος του Πρωθυπουργού, καλός γιατρός. Αλλά είναι κακός υπουργός και χείριστος πολιτικός. Βλάπτει την κυβέρνηση όσο και ο Άδωνις και ο Σαμαράς τη ΝΔ. Αν μη τι άλλο, γιατί παραβλέπει ότι η υπουργική ιδιότητα τελεί υπό κανόνες στο δημόσιο χώρο. Και γιατί η Αριστερά έχει ήθος και ευπρέπεια στο δημόσιο λόγο της.
- από το anoixtoparathyro