ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το διεθνές συνέδριο New Silk Road και οι...Αργείοι

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα) διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή διεθνές φόρουμ για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού (New Silk Road) με αφορμή το γεγονός ότι η Κίνα ήταν η τιμώμενη χώρα  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στο διεθνές αυτό φόρουμ, που ήταν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, παρέστησαν περισσότερα από 20 κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων από διεθνώς  αναγνωρισμένες χώρες οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος του πανάρχαιου Δρόμου του Μεταξιού από την Κίνα ως τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.
 Μεταξύ άλλων στο διεθνές φόρουμ  εκπροσωπήθηκαν και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο τα.. πρακτορεία ειδήσεων της Κίνας, του Καζακστάν,της Αρμενίας, του Αζερμπαιτζάν, αλλά και της Ισπανίας, της Ιταλίας, της  Τσεχίας, της Πολωνίας και φυσικά ΟΛΑ τα βαλκανικά πρακτορεία ειδήσεων μέσω της Ενωσής τους ΑΒΝΑ. http://www.abnaorg.eu/
Τα 11 βαλκανικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν μάλιστα την προηγούμενη ημέρα στη Θεσσαλονίκη, την ετήσια Γενική τους Συνέλευση και φυσικά παρέστησαν στο φόρουμ New Silk Road.
Μεταξύ των βαλκανικών πρακτορείων ήταν και το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων με την ονομασία «ΜΙΑ(Σκόπια)» . Με την επίσημη αυτή ονομασία άλλωστε το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων είναι μέλος της ένωσης των Βαλκανικών πρακτορείων ειδήσεων από το 1998 http://www.abnaorg.eu/, δηλαδή εδώ και σχεδόν 20 χρόνια-και με αυτή την ονομασία μετέχει σε όλα τα διεθνή δημοσιογραφικά φόρα .Ουδέποτε μάλιστα ετέθη από οιονδήποτε στην Ελλάδα να σταματήσει να μετέχει το ΑΠΕ ΜΠΕ  στην Ενωση των Βαλκανικών Πρακτορείων ΑΒΝΑ επειδή σε αυτήν είναι μέλος και το «ΜΙΑ(Σκόπια)». Ακόμη και όταν κάποιοι, που σήμερα έσπευσαν να ανακαλύψουν την Αμερική για να εξαπολύσουν επίθεση στο ΑΠΕ ΜΠΕ, κατείχαν υψηλές θέσεις στα επικοινωνιακά επιτελεία προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό να ανακαλύπτουν κάποιοι, με 20 χρόνια καθυστέρηση, ότι το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διέπραξε «έγκλημα», καλώντας το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων στο διεθνές φόρουμ της Θεσσαλονίκης. Επιχειρώντας μάλιστα να εμπλέξουν ακόμη και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν έχουν την άποψη ότι το ΑΠΕ ΜΠΕ δεν πρέπει να μετέχει σε διεθνή φόρα και ενώσεις, στις οποίες είναι μέλος και το πρακτορείο των Σκοπίων,τ ο οποίο επαναλαμβάνουμε στο επίσημο καταστατικό της Ενωσης των Βαλκανικών Πρακτορείων http://www.abnaorg.eu/ με τον προσδιορισμό «Σκόπια», ας βγουν να το πουν ανοικτά.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα παρακαλούσαμε να σταματήσουν να στοχοποιούν το ΑΠΕ ΜΠΕ με κάθε ευκαιρία.

Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος-Γεν.Διευθυντής ΑΠΕ ΜΠΕ