ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ ΝΔΦουΚου

Παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ ζητά η Ν.Δ. για τη μαζική αντιγραφή από 106 φοιτητές στην Πάτρα

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της μαζικής αντιγραφής 106 φοιτητών από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη Νέα Δημοκρατία να παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της για να στηρίξει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και να ζητήσει την παραίτηση του υπευθύνου της τοπικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Η ΝΔ, σε σαφή διάσταση από την τοπική οργάνωση της Πάτρας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα» και ζήτησαν την..
παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απόφαση της διοίκησης της σχολής να αποκλείσει τους φοιτητές που αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια ακριβώς εργασία στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" από όλα τα μαθήματα της Εξεταστικής, η τοπική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπερασπίστηκε ανοιχτά τους φοιτητές με ανακοίνωσή της.  Ειδικότερα η ΔΑΠ ζήτησε οι φοιτητές να μην δώσουν τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο μάθημα και όχι να χάσουν όλη την εξεταστική.
Ανακοίνωση για το περιστατικό και ειδικότερα για τη στάση της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης εξέδωσε και η Νεολαία Συριζα, επισημαίνοντας ότι «η ανησυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αφορά τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια τιμωρία για τις σπουδές των 106 φοιτητών/τριών, αλλά «την προστασία των δικτύων αντιγραφής που έχει στήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια».