ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κάποιος έγκριτος από τα «Νέα»...

Επί προσωπικού, πρώτα-πρώτα, και θα καταλάβετε. Πληροφορήθηκα, εδώ στην Τήλο όπου βρίσκομαι, ότι έγραψα το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα. Κάποιος έγκριτος από τα “Νέα”, μάλιστα, ξέρει ο μπαγάσας και μολογάει δημοσίως τίνων τις απόψεις ανακάτεψα, ποιο ρόλο έπαιξε ο Τζανακόπουλος, και ποιον ο Σπουρδαλάκης. Μόνο ο Τσίπρας δεν έγραψε το άρθρο του Τσίπρα. Καλά να είναι ο καλός δημοσιογράφος, να προσέχει μόνο το στομάχι του, γιατί με τόσα που γεννάει -και με τόσα που χωράει- μπορεί να παρουσιάσει καμιά δυσλειτουργία. Ζηλεύετε; Θα έπρεπε. Δεν είναι λίγο να κάνεις τα μπανάκια σου, να πίνεις μπίρες στο Μπότζι, πάνω στ’ ακρογιάλι, και να βλέπεις στο Διαδίκτυο ότι μηχανορραφείς κατά της.. Κεντροαριστεράς με άρθρα που υπογράφει κοτζάμ πρωθυπουργός. Αλλά, πάνω στο κρυφό καμάρι, ήρθε η γιαγιά με το μπαστούνι. Με το οποίο απειλεί όποιον πειράξει τον Τσίπρα. Και με κατέβασε από το καλάμι. Διότι κατάλαβα ότι το θέμα τους, δυστυχώς, δεν ήταν ποιος έγραψε το άρθρο. Αλλά ποιος δεν το έγραψε. Το μπαστούνι, κύριοι, να τελειώνουμε με το μπαστούνι.
Για να τελειώνουν με το μπαστούνι, λοιπόν, βγάζουν τον Τσίπρα... Κούλη -άλλοι του γράφουν τα άρθρα. Άλλοι θα του γράφουν και τις ομιλίες στη Βουλή, που κόβουν τη γραβάτα του Κυριάκου. Και τις δευτερολογίες, που κόβουν και το χαμόγελο του Κυριάκου -θα τις μαθαίνει απέξω. Είχαμε, όμως, κι άλλα μπερεκέτια μέσα στη βδομάδα. Τον έβγαλαν και χαζούλη -μίλησε κατά του κέρδους σε επίσκεψή του σε εταιρία. Και πονηρούλη -κάνει ότι ενδιαφέρεται για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Και τυχερούλη -του ήρθε το λαχείο του Μακρόν. Και άλλα πολλά... ούλη.
Τι κρύβουν τα παραπάνω; Ένα καλό νέο. Η Ελλάδα κινείται προς τα μπρος -δύσκολα, βασανιστικά, αλλά κινείται. Κι αυτοί ψάχνουν... ψυλλ-ούλη στα άχυρα. Η προπαγάνδα τους τρώει τη σκόνη του Μακρόν, του Ντράγκι, των Ευρωπαίων, αλλά και του δρομαίου Σπίρτζη, του ευρυζωνικού Παππά, της Γεροβασίλη με τα μεταρρυθμιστικά, της Αχτσιόγλου με τα εργασιακά, του Γαβρόγλου με τα σχολεία, των Ξανθο-Πολάκηδων με την Υγεία, του Τσακαλώτου με τα άθικτα αυτιά. Και πολλών άλλων, δεν με παίρνει ο χώρος. Σκότος μέγα για τους καταστροφολόγους. Ε, ρίξε μία στον Αλέξη, μπας και φέξει.
Μωρέ ρίξε, αλλά εύκολο το ’χετε; Πρέπει να φύγει από τη μέση η γιαγιά. Και μην σκεφτείτε ότι είναι μεγάλη κι αύριο ποιος ξέρει... Πρώτον, διότι, όπως την είδαμε, θα ζήσει πολύ ακόμα. Και, δεύτερον, διότι έχει παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα. Που δεν έχουν μπαστούνι, αλλά κάτι από το μυαλό και την καρδιά της θα έχουν...
Θανάσης Καρτερός
(το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Αυγή υπό τον τίτλο "Ρίξε μία στον Αλέξη, αλλά το μπαστούνι;")