ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Δεν πάθαμε ζημιά που μπήκε ο Μαρινάκης, είχαμε ανοδικές κυκλοφορίες»

Στους εργαζόμενους του Βήματος, των Νέων, των περιοδικών, καθώς και των ψηφιακών μέσων του ομίλου Alter Ego, μίλησε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Μαρινάκης.
Όπως τόνισε, πρωταρχικός στόχος του είναι η συνέχιση της ιστορικής πορείας τους και η απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξή τους.
Περιέγραψε τις αρχές που θα διέπουν τη νέα εποχή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι να πετύχουμε την αλλαγή και την διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων στις νέες συνθήκες της αγοράς της ενημέρωσης, να ανταποκριθούμε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και το Βήμα και.. τα Νέα να βρίσκονται στην κορυφή της δημοσιογραφικής ποιότητας και της κυκλοφορίας, στοχεύοντας όμως και στην οικονομική βιωσιμότητά τους».
Ο πρόεδρος του ομίλου τόνισε ότι «το όραμα, η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες ανοίγουν μεγάλες ευκαιρίες» και κατέληξε: «Αποδείξτε για άλλη μια φορά ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!»
Τέλος, αφού συνομίλησε με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας τους, αποχώρησε.
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μαρινάκη:

«Αγαπητοί φίλοι,
Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε μαζί μια νέα πορεία.
Με στόχο να ξαναζωντανέψουμε ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, δύο από τις πιο ιστορικές εφημερίδες του τόπου. Δύο εφημερίδες με βαρύ όνομα και μεγάλο παρελθόν. Που θα προσπαθήσουμε να τις ανεβάσουμε ακόμα πιό ψηλά. Και θα το καταφέρουμε.



Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειάς μας θα είναι οι αρχές που υπερασπίστηκαν διαχρονικά αυτές οι εφημερίδες από την ίδρυσή τους:
• H Δημοκρατία, η Ισονομία και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Η Αξιοκρατία, η πνευματική, κοινωνική και οικονομική πρόοδος και ευημερία του τόπου και του λαού μας.
• Η χωρίς εθνικιστικές φανφάρες μαχητική προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελλάδας και η σταθερή προσπάθεια για ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρώπη.
• Μια Ελλάδα εξωστρεφής και ανοιχτή στην συνεργασία με όλον τον Κόσμο.

Όπλα μας σε αυτόν τον αγώνα θα είναι:
• Η έγκυρη σφαιρική ενημέρωση του αναγνώστη, που ξανακρατάει το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ στα χέρια του.
• Η υψηλού επιπέδου αρθρογραφία για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για καινούργιες ιδέες, προτάσεις και λύσεις στα περίπλοκα ζητήματα του καιρού μας.
• Η απόλυτη ανεξαρτησία από το κράτος και δουλειές που έχουν σχέση μ’ αυτό, καθώς και από ντόπιες ή ξένες ομάδες πίεσης που πολλές φορές βρίσκουν πρόθυμες εφημερίδες, κανάλια και site.
• Η απόλυτη διαφάνεια - από την ιδιοκτησία μας που είναι διαφανής και άμεση, χωρίς περίεργα σχήματα, μέχρι τις απόψεις μας, που τις υποστηρίζουμε ανοιχτά, χωρίς να κρύβουμε από πίσω τους άλλες επιδιώξεις.
• Η καλλιέργεια του διαλόγου των ιδεών και των απόψεων μέσα από τις στήλες των εφημερίδων μας.

ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ μάς κάνουν για πολλά πράγματα υπερήφανους.
• Ήταν πάντα το βήμα της Δημοκρατίας, με σταθερότητα και μαχητικότητα, αλλά χωρίς μίσος, λαϊκισμό και φανατισμό.
• Στους δύσκολους καιρούς στήριξαν το δημοκρατικό φρόνημα του λαού.
• Υποστήριξαν θερμά πρωτοβουλίες που εκσυγχρόνισαν την Ελλάδα, όπως η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.
• Ήταν οι εφημερίδες που εκλαΐκευσαν στην Ελλάδα ιδέες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, που τότε έδειχναν σχεδόν περιθωριακές και σήμερα αποτελούν κτήμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας.
• Η Πολιτική, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Οικονομία και η Επιστήμη καλύπτονται πάντοτε σε ασυνήθιστη για ελληνικές εφημερίδες, πληρότητα, ποιότητα και ποικιλία, με την συμβολή κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων που αποτελούν τον κύκλο των συνεργατών τους.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα.
Η επανάπαυση, η στασιμότητα και το κλείσιμο στο καβούκι μας ισοδυναμούν με αυτοκτονία. Αντίθετα, το όραμα, η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες ανοίγουν τις μεγάλες ευκαιρίες.
Και αυτό ισχύει παντού!
Από τον κόσμο και τις επιχειρήσεις, ως τα Κράτη και τους Θεσμούς.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι:
• Να πετύχουμε την αλλαγή και την διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων μας στις νέες συνθήκες της αγοράς της ενημέρωσης.
• Να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.
• ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ να βρίσκονται στην κορυφή της δημοσιογραφικής ποιότητας και της κυκλοφορίας στοχεύοντας όμως και στην οικονομική βιωσιμότητα τους.

Ο αγώνας μας άρχισε. Ήδη δώσαμε με επιτυχία το πρώτο δείγμα. Στην καρδιά του καλοκαιριού καταφέραμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και μακροημέρευσης της κληρονομιάς μας. Δεν λείψαμε καιρό από τα περίπτερα, το προϊόν μας ήταν πλήρες, δεν πάθαμε ζημιά που μπήκε ο Μαρινάκης, είχαμε ανοδικές κυκλοφορίες.

Αυτή η καλή αρχή μάς δίνει το δικαίωμα να έχουμε υψηλές προσδοκίες και με πείθει για την ορθότητα της επιλογής μου.

Με κάνει να πιστεύω ότι και εδώ, όπως και στις άλλες μου δραστηριότητες, στη ναυτιλία, τον αθλητισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλω να υποστηρίξω τους συνεργάτες μου. Μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς που έχω ασχοληθεί έχουμε κερδίσει.

Να λέω μεγαλόφωνα τις σκέψεις μου και να υπερασπίζομαι τη δουλειά μας.

Να διασφαλίσω ένα περιβάλλον που, χωρίς παρεμβάσεις, με ανεξαρτησία, προσήλωση, αντικειμενικότητα και μεράκι θα ξεδιπλώνετε τις δυνατότητες σας.

Έχετε το μέσο, έχετε την ευθύνη, διαχειριστείτε τα λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο, στην ίδια γραμμή και με τις ίδιες αρχές που πορευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια.

Και αποδείξτε για άλλη μια φορά ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!

Ξέρουμε όλοι μας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ότι ο μαχητής επιβιώνει και προχωράει μπροστά.
Με όραμα, προγραμματισμό, σκληρή δουλειά και σύμπνοια μεταξύ μας θα προχωρήσουμε και θα ανέβουμε στην κορυφή.

Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε οι μεγάλοι ΝΙΚΗΤΕΣ.
Να είστε όλοι καλά».

πηγή: in.gr