ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Βήμα fm

Ανακοίνωση από το «ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ»:
 

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς του ραδιοσταθμού «BHMA FM», που βρίσκονται σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αφού εδώ και καιρό βιώνουν με τον πιό σκληρό τρόπο τις αντεργατικές συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άνοιξαν το δρόμο να γίνεται η απληρωσιά καθεστώς, να εντατικοποιείται η δουλειά, να υπάρχει τεράστια ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις αυξάνοντας τον εργάσιμο χρόνο στο έπακρο, να αλλάζει το εργασιακό καθεστώς και.. να χάνουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι κλπ. Και ολ’αυτά στη φάση αναδιάταξης κεφαλαίων στον κλάδο των ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την απόλυτη στήριξή της.
Φραγμό στην πολύμηνη απληρωσιά, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης, την αβεβαιότητα, μπορούν να βάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την οργάνωση του αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς, ενιαία, ανεξάρτητα από ειδικότητα.
Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης ! Να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή !
Χρειάζεται ο αγώνας σε κάθε χώρο να έχει στο στόχαστρο κυβέρνηση και εργοδοσία, γιατί αυτοί είναι ο πραγματικός αντίπαλος, μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει εμπόδιο στα αντεργατικά μέτρα, απαιτείται να έχει την αλληλεγγύη των εργαζομένων όλου του κλάδου, την κοινή δράση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στις διεκδικήσεις.
Μόνο με αυτόν τον αγώνα, ενωμένοι, οι εργαζόμενοι του Κλάδου, και σε κοινή ρότα με κάθε εργαζόμενο, άνεργο ή συνταξιούχο, που πληρώνει την κρίση και τώρα την ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, με εναντίωση στον πραγματικό αντίπαλο, μπορούν να βάλουν πλώρη για μιά άλλη προοπτική σε όφελος του κόσμου της δουλειάς.