ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Προς Πειραϊκή και Φρεαττύδα η πετρελαιοκηλίδα

Αυτό που φοβόντουσαν οι λιμενικές αρχές συνέβη την Τρίτη το απόγευμα, καθώς κάποια μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ν.Ε», παρασύρθηκαν από τους ανέμους προς τις ακτές της Πειραϊκής αλλά και της Φρεαττύδας. Σκάφη του Λιμενικού αλλά και αντιρρυπαντικά σκάφη ιδιωτικών εταιρειών, δίνουν στην κυριολεξία «μάχη» για να περιορίσουν τη ρύπανση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας ευρεία σύσκεψη για το σοβαρό θέμα της αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας pου προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας.
Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης η δημοτική αρχή Πειραιά και σύμφωνα με αυτή.. ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης. Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο Πειραιά ότι την Τετάρτη το πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

- από εκτενές ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στο efsyn.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)