ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η πολιτική στήριξη του εκβιασμού

Η εκβιαστική τακτική της «Eldorado», που διογκώθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, μονοπώλησε την επικαιρότητα.
Μέσα σε μια νύχτα «σβήστηκαν» μονομιάς τα θετικά μηνύματα του Γάλλου προέδρου Μακρόν, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, αλλά και οι αναφορές στο σχέδιο για την ανάπτυξη, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε η Ν.Δ., η οποία όμως δεν περιόρισε την κριτική της προς την κυβέρνηση. Επεκτάθηκε στην υπεράσπιση ενός αδηφάγου μοντέλου επιχειρηματικότητας.
Η ηγεσία της, που εκφράζεται σε καθημερινή και διαδικτυακή βάση από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ξεπέρασε χθες κάθε όριο.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ανάρτησε μια πλαστή «δήλωση» του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία εμφανίζεται να αναπαράγει τα (τουλάχιστον ατυχή) σχόλια ενός υπαλλήλου..
του γραφείου του.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό υπονομεύει τον συνταγματικό ρόλο της. Δεν ασκεί σοβαρή κριτική και αυστηρό έλεγχο στους κυβερνώντες, κάτι που δείχνει πως δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα, προγραμματικές θέσεις και στρατηγική για την εξουσία. Η τακτική της είναι «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», καθώς η κυβέρνηση την ανταγωνίζεται σε ό,τι η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούσε προνομιακό πεδίο της.
Ετσι, αδυνατεί να παρουσιάσει οποιαδήποτε εναλλακτική πολιτική πρόταση και πειστικό κοινωνικό λόγο, ενώ υπερασπίζεται απροκάλυπτα τα συμφέροντα των εργοδοτών και των ισχυρών.
Ο πόλεμος φθοράς, όμως, δεν αφορά μόνον την κομματική αντιπαράθεση, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. δεν διστάζει να υπονομεύσει την ίδια τη νομιμότητα και την αδήριτη ανάγκη να τηρείται το πνεύμα και το γράμμα των νόμων.
Η εξορυκτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, όπως δείχνει το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», είναι βλαπτική για τους κατοίκους και το περιβάλλον. Κάτι που δεν φαίνεται να αφορά τους επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στον αντίποδα, η ηγεσία της Ν.Δ. προβάλλει ως μέγα επίτευγμα το αυτονόητο «άδειασμα» που έκανε στους υπευθύνους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίοι υπερασπίστηκαν φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Αντί να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα της καταστροφικής επένδυσης στη Χαλκιδική, παριστάνει την αυστηρή απέναντι σε μια συνδικαλιστική πρακτική, που η ίδια εκτρέφει για δεκαετίες.
Αντί να διαμορφώσει στρατηγική πρόταση, γίνεται φτηνός διεκπεραιωτής συμφερόντων.

ΕΦ.ΣΥΝ. / 'Αποψη