ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι πολλά τα λεφτά των χορηγιών...

H Eldorado Gold δεν αποχωρεί από την Ελλάδα. Παγώνει τις "επενδύσεις" και πιέζει για "λύση". Η ανακοίνωση δεν λέει "τα μαζεύω και φεύγω".
Αν θέλουμε να δούμε αυτή την "επένδυση" να τη δούμε από την αρχή της μέχρι σήμερα. Από την εποχή του "θρυλικού" Πάχτα. Να δούμε τι συμβάσεις έχουν υπογράφει, με ποιούς όρους και αν υπάρχει έστω ένα ευρώ μεταλλευτικών δικαιωμάτων που μπαίνουν στο Δημόσιο Ταμείο. Να δούμε και πόσες θέσεις εργασίας χάνονται λόγω της δραστηριότητάς της. Να δούμε αν είναι "εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας" το να μπαίνουν ένοπλα τμήματα της Αστυνομίας, μαύρα μεσάνυχτα, σε ένα χωριό, συλλαμβάνοντας..
κατοίκους, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Να δούμε αν αυτό είναι η ποθητή "προστασία των επενδύσεων".
Γιατί άλλο το ρεπορτάζ, άλλο το γραφείο τύπου μιας πολυεθνικής εταιρείας. Ξέρω ότι είναι πολλά τα λεφτά των χορηγιών από την εταιρεία, αλλά πάντα απορούσα τι ακριβώς διαφημίζει η εταιρεία, μέσω των ΜΜΕ, στους πολίτες. Τι ακριβώς τους καλεί να αγοράσουν ως καταναλωτές;

****
MIΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ θέσεων εργασίας αυτοί που με τις πολιτικές που εφάρμοσαν οδήγησαν 1,5 εκ. εργαζόμενους στην ανεργία. Μιλούν για "προστασία της επιχειρηματικότητας" αυτοί που με τις πολιτικές που εφάρμοσαν οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο λουκέτο. Μιλούν για "υγιή επιχειρηματικότητα" αυτοί που επί δεκαετίες χαριεντίζονταν με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Μιλούν για "υιγή χρηματοδότηση" κόμματα που έκαναν τρόπο λειτουργίας το "δανεικά κι αγύριστα". Μιλούν για ανάπτυξη οι πολιτικοί των "επενδύσεων" με "δωράκια" προς τους ίδιους και τα πρωτοπαλίκαρά τους.
Από το '15 υπάρχει μια κυβέρνηση που θα την χτυπήσουμε κάτω σαν το χταπόδι, για ό,τι κάνει και για ό,τι παραλείπει να κάνει. Αλλά αρκετά μ' αυτό το θράσος. Δεν γεννηθήκαμε την τελευταία διετία. Δεν είμαστε όλοι χρυσόψαρα.



- από το facebook του Δημήτρη Σούλτα