ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ: η τράπουλα ξαναμοιράζεται

Η κατάρρευση παλιών μιντιακών κολοσσών με την ταυτόχρονη αποχώρηση των μεγαλομετόχων τους άνοιξε τις πύλες για νέους παίκτες. Η τράπουλα ξαναμοιράζεται... Εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα χρεοκόπησαν. Κάποια (ξε)πουλήθηκαν και ξανάνοιξαν ή ετοιμάζονται να ανοίξουν. Αλλα έβαλαν οριστικά λουκέτο.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι έμειναν (και κάποιοι παραμένουν) απλήρωτοι επί μήνες. Βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς αποζημιώσεις, δίχως δεδουλευμένα και με αβέβαιο μέλλον. Ορισμένα καινούργια ΜΜΕ έκαναν την εμφάνισή τους. Κάποια δεν τα κατάφεραν και είτε έκλεισαν είτε συρρικνώθηκαν. Ηδη σχεδιάζονται και νέα μέσα ενημέρωσης που θα ανοίξουν σύντομα τις πόρτες τους..
Η παλιά... διαπλοκή φεύγει. Ενα κομμάτι της τουλάχιστον. Πολλοί όμως θεωρούν ότι ήδη στήνεται το σκηνικό μιας νέας, ίσως και άλλου τύπου, διαπλοκής.
Το ΕΣΡ ετοιμάζει νέα αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ενώ θα ακολουθήσουν ραδιόφωνα, περιφερειακά κανάλια και πάει λέγοντας. Οι νομικές υπηρεσίες των καναλαρχών ετοιμάζονται ήδη για νέες προσφυγές.
Παλιοί και νέοι παίκτες στον χώρο των μίντια παίρνουν θέση στο νέο τοπίο. Το πολιτικο-οικονομικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα ρευστό. Οι μάχες έχουν ήδη αρχίσει και το παιχνίδι και στο μιντιακό τοπίο αναμένεται να φουντώσει για τα καλά.
Ποιοι έχουν, λοιπόν, ποια ΜΜΕ; Με ποιους συνεργάζονται; Ποια ΜΜΕ έχουν ανοίξει και ποια ετοιμάζονται; Ποιοι έχουν συμμαχήσει και ποιοι βρίσκονται ή θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι; Ποιοι ετοιμάζονται και ποιοι θέλουν να μπουν στο παιχνίδι; Η «Εφημερίδα των Συντακτών» καταγράφει τον νέο χάρτη των ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα...
- διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ  που υπογράφουν οι Σωτήρης Μανιάτης, Δημήτρης Κανελλόπουλος και Νίκος Φωτόπουλος