ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσα γραφεία Τύπου έχει η Eldorado;

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Eldorado, ακούγοντας τις δηλώσεις ορισμένων υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς και βλέποντας πώς καλύπτουν το θέμα κάποια μέσα ενημέρωσης έχω την εντύπωση ότι διαβάζω ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της εταιρείας.
Είναι τα ίδια κόμματα που αποθέωσαν την πορεία των εργαζομένων της επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικούς μήνες και στελέχη τους συμμετείχαν στη διαδήλωση με την ανάλογη αμφίεση.
Είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν ζωντανά την πορεία και έδωσαν βήμα στους συνδικαλιστές για να καταθέσουν την αγωνία τους για το εργασιακό μέλλον τους.
Είναι όμως τα κόμματα που χαρακτήριζαν οχλοκρατικές εκδηλώσεις τις απεργίες και.. τις πορείες άλλων συνδικάτων την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που καταδίκαζαν στο παρελθόν όλες τις κινητοποιήσεις επειδή προκαλούσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο και έθιγαν τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου.
Είναι τα ίδια κόμματα που δεν βρήκαν ούτε μία μέρα για να συναντηθούν με τους κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με τη δράση της εταιρείας.
Είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που δεν έδωσαν ούτε λεπτό σε όσους έχουν άλλη γνώμη για τη συγκεκριμένη επένδυση.
Και είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν. Και πρέπει να ακουστούν.
Αναρωτιέμαι, αυτά τα κόμματα και αυτά τα μέσα ενημέρωσης δεν προβληματίζονται καθόλου ούτε για το χρόνο που εκδηλώθηκε η αντίδραση της εταιρείας (μία μέρα μετά την παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ) ούτε για το ανοίκειο ύφος (ωμός εκβιασμός) των εκπροσώπων της εταιρείας;
Σε ό,τι αφορά τους υπαινιγμούς της κυβέρνησης για τον ρόλο που υποτίθεται ότι έπαιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση της εταιρείας, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει στοιχεία. Η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή -δολιοφθορά εις βάρος της χώρας- και δεν μπορεί να κυκλοφορεί έτσι αβασάνιστα.

Τάσος Παππάς (ΕφΣυν)