ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ψήφισμα εργαζομένων του ομίλου Παραπολιτικά κατά Καμμένου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέγραψαν 57 εργαζόμενοι (σταδικά προστίθενται και άλλοι) του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το οποίο πρόκειται να αποσταλεί προς ΕΣΗΕΑ, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για  επιθέσεις από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος συστηματικά απευθύνεται στις εφημερίδες και στους εργαζόμενους του ομίλου χρησιμοποιώντας τον όρο «NOORPress1» κατηγορώντας τους ότι αμείβονται με μαύρα χρήματα.
Αναλυτικά το ψήφισμα oπως δημοσιοποιήθηκε στα parapolitika.gr με τις υπογραφές των 57 εργαζομένων:..

Πειραιάς, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, το parapolitika.gr και το ependisi.gr διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί τα Μέσα στα οποία εργαζόμαστε, τα διευθυντικά στελέχη του Ομίλου, αλλά και συνάδελφοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι γίνονται πλέον καθημερινά στόχος συστηματικών επιθέσεων από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και αποδεδειγμένα συνομιλητή ισοβίτη Πάνο Καμμένο, αλλά και από συγκεκριμένα παρακρατικά κέντρα και τις μισθωμένες γραφίδες τους στο διαδίκτυο και τα φίλα προσκείμενα media

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης των ΜΜΕ στα οποία εργαζόμαστε δεν πρόκειται να μας κάμψει, ωστόσο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς η μεθοδευμένη αυτή πρακτική ελέγχου της ενημέρωσης και της συνεχούς δυσφήμησης με συκοφαντίες και ψέματα εις βάρος όσων Μέσων ή δημοσιογράφων δεν είναι αρεστοί, δεν στρέφεται μόνο κατά της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, αλλά μας στοχοποιεί επαγγελματικά και θέτει σε ανυπολόγιστο κίνδυνο ακόμα και την προσωπική μας ασφάλεια.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εμμονή του Πάνου Καμμένου με τον εκδότη, τη διευθυντική ομάδα αλλά και τους εργαζομένους των εφημερίδων του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το άγχος ενός συνομιλητή ισοβίτη, ο οποίος, βλέποντας μπροστά του να αποκαλύπτονται ένα προς ένα τα στοιχεία για το συμβόλαιο εξόντωσης της εφημερίδας και του Ομίλου μας, ανησυχεί ότι ενδεχομένως να κατηγορηθεί για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες διεξάγει έρευνα η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ πλέον σε καμία περίπτωση να δεχόμαστε επίθεση από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος συστηματικά απευθύνεται στις εφημερίδες και σε εμάς προσωπικά χρησιμοποιώντας τον όρο «NOORPress1» και μας κατηγορεί ότι αμειβόμαστε με μαύρα, να παριστάνει τον άτεγκτο κατήγορο, όταν οι συνομιλίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν ότι εμπλέκεται σε μια δυσώδη υπόθεση παρεμβαίνοντας κατά παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας,
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΕΣΗΕΑ, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, στις οποίες θα προσφύγουμε κοινοποιώντας το παρόν ψήφισμα, αλλά και όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να παρέμβουν για την προστασία των εργαζομένων στον Όμιλο, αλλά και για τη διασφάλιση της ελευθερίας της άποψης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους κινδύνους που προκαλεί η διαρκής στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση, και καθιστούμε ηθικά υπεύθυνο τον Πάνο Καμμένο για τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων του Ομίλου μας, που παραδίδονται με τέτοιες μεθοδεύσεις βορά σε τραμπουκισμούς.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι θεωρούμε υπεύθυνο προσωπικά τον ίδιο, αλλά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την προσωπική μας ασφάλεια.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ τους αναγνώστες μας ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πιστοί στη ρήση του Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» που είναι και η προμετωπίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Αυτό άλλωστε κάναμε πριν από αυτή την κυβέρνηση και αυτό θα συνεχίσουμε και μετά από αυτήν.