ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα σε εκδότες

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους εκδότες ότι θα διεξαχθεί πλήρης έλεγχος για τις συνθήκες χρεοκοπίας του πρακτορείου διακίνησης εντύπων «Ευρώπη», αλλά και για τον μονοπωλιακό ρόλο του εναπομείναντος πρακτορείου («Αργος») απηύθυνε χθες από τη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, «το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι πρέπει -και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες- σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης να δούμε κατά πόσον υπάρχουν δόλιες ενέργειες των μετόχων και των εκδοτών.. για τη διαδικασία αυτής της «πτώχευσης» ή αν υπάρχει σαφής περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης».
Παράλληλα, η υπόθεση έχει παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «διότι φαίνεται ότι δημιουργούνται συνθήκες καθαρού μονοπωλίου και δραματικές για τους εργαζόμενους».
Εντατικούς ελέγχους κάνει ήδη και η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία εντόπισε στο τυπογραφείο της «Ιριδας» (ιδιοκτησίας ΔΟΛ/Πήγασος) υπαλλήλους που δήλωναν εργαζόμενοι στο… «Ευρώπη». Σύμφωνα με την υπουργό, το πρακτορείο «Ευρώπη» το αρνήθηκε, γιατί δεν είχε δηλώσει τις υπερωρίες τους. Βρέθηκε και αδήλωτος εργαζόμενος, ενώ συνολικά επιβλήθηκε πρόστιμο 10.500 ευρώ.
- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χάρης Ιωάννου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)