ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Eξι απολύσεις και νέα περικοπή μισθών στην DPG

Αναταραχή στον Όμιλο Γιαννακόπουλου

Την στιγμή που ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διαφήμιζε σχεδόν καθημερινά τις χλιδάτες διακοπές του μέσω instagram, βαρύ ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην εταιρεία διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης DPG, ιδιοκτησίας του ιδίου. Kι αυτό γιατί ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015.
Μάλιστα, για όσες/ους υποχρεώθηκαν πρόσφατα σε αλλαγή μετατροπής της σύμβασης τους..
από δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) σε ΙΚΑ, η εν λόγω αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη μείωση μισθού σε μόλις δύο χρόνια. Παράλληλα και προκειμένου να εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και τρομοκράτησης των εργαζομένων, ώστε να δεχθούν τις μειώσεις χωρίς αντίδραση, προχώρησε σε απολύσεις έξι δημοσιογράφων την προηγούμενη βδομάδα και καθυστέρησε εμφατικά την καταβολή των μισθών σε όλη την εταιρεία.
Όλα αυτά γίνονται καθώς, όπως ειπώθηκε στους εργαζόμενους, ο Όμιλος εμφανίζει 'άνοιγμα' μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο ο Γιαννακόπουλος φέρεται απρόθυμος να καλύψει. Παρά τη φημολογούμενη "οργή" του, ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παραμένει αλώβητος. Για ακόμη μια φορά το βάρος για την 'εξυγίανση' της επιχείρησης πέφτει στους εργαζόμενους των 600 ευρώ, οι οποίοι καλούνται να βάλουν πλάτη (ξανά) μέσω μειώσεων και με τον φόβο των κλιμακούμενων απολύσεων στο κέντρο του κάδρου.

πηγή: Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ (katalipsiesiea)